Випускники Ржищівського фахового коледжу будівництва та економіки в онлайн-форматі долучилися до Дня відкритих дверей на ФФЕПО

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Випускники Ржищівського фахового коледжу будівництва та економіки в онлайн-форматі долучилися до Дня відкритих дверей на ФФЕПО

Робочий тиждень на факультеті фінансово-економічної і професійної освіти УГСП розпочався з Дня відкритих дверей – він відбувся 27 березня 2023 року. Участь у заході взяли представники відділу профорієнтації та працевлаштування, приймальної комісії і ФФЕПО. Долучилися також майбутні абітурієнти – випускники Ржищівського фахового коледжу будівництва та економіки спеціальності 051 Економіка.

Модерувала роботу заходу керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич, яка й відкрила даний захід.

Кандидатка економічних наук, доцентка Оксана Паламарчук у своєму виступі висвітлила особливості роботи кафедри економіки, яка функціонує у складі ФФЕПО і акумулює в собі високий науково-педагогічний потенціал університету. Кафедра готує фахівців за першим та другим освітніми рівнями (бакалавр та магістр) галузі знань 05 «Cоціальні та поведінкові науки» зі спеціальності 051 «Економіка».

Місія кафедри полягає у формуванні та підготовці висококваліфікованих професіоналів з економіки, які володіють сучасним економічним мисленням, здатні формувати теоретико-методологічне підґрунтя розвитку економіки, здійснювати практичне впровадження результатів навчання, а також надати освіту в галузі економіки для подальшого навчання та широким доступом до працевлаштування.

Оксана Миколаївна наголосила на тому, що практика є oбoв’язкoвим елементoм прoфесiйнoї пiдгoтoвки майбутнiх фахівців на ФФЕПО, оскільки завдяки практицi студенти мають мoжливiсть реалiзувати власнi прагнення набути сoцiальнoгo дoсвiду. Адже кoжен здобувач ставить перед сoбoю завдання перевірити власну гoтoвність дo майбутньoї самoстiйнoї прoфесiйнoї діяльності, а у прoцесi практики виявляються суперечнoстi мiж наявним i неoбхiдним запасoм знань, щo виступає рушiйним чинникoм безперервнoї самooсвiти.

Великий інтерес у гостей заходу викликав виступ відповідального секретаря приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі Валентини Губенко, яка розповіла про правила прийому для здобуття вищої освіти у 2023 році. Нині, як і минулого року, вступ-2023 МОН організовує без проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Його замінено на вступне випробування – НМТ. Національний мультипредметний тест проходитиме у дві сесії. Основна відбудеться у червні, а додаткову проведуть протягом червня-липня. Незалежно від того, який саме обрано додатковий предмет, позитивний результат НМТ дозволить подати онлайн заяву до ЗВО для вступу на будь-яку спеціальність.

Проходити тестування випускники будуть у тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Їх буде створено у населених пунктах України та навіть за кордоном. Для цього в навчальних закладах спеціально облаштують аудиторії з комп’ютерами. Результати у вигляді тестових балів вступники одержать одразу після виконання всіх завдань з того чи іншого предмету.

Учасники складатимуть тестування впродовж одного дня і протягом трьох годин. У МОН кажуть, що такий спосіб збільшить безпеку учасників НМТ, зробить більш простою організацію проведення випробувань та дозволить уникнути зайвих логістичних витрат, зокрема, родинам учасників тестування.

Про роботу студентського самоврядування на ФФЕПО розповіла Юлія Бойко, студентка ІІІ курсу, голова студентської ради факультету. Вона наголосила, що основними завданнями студентського самоврядування ФФЕПО є:

– забезпечення і захист прав та інтересів студентів, зокрема стосовно організації навчального процесу;

– забезпечення виконання студентами своїх обов’язків;

– сприяння навчальній, науковій та творчій діяльності студентів;

– сприяння створенню відповідних умов для проживання і відпочинку студентів;

– сприяння діяльності студентських гуртків, товариств, об’єднань, клубів за інтересами;

– організація співробітництва зі студентами інших вищих навчальних закладів і молодіжними організаціями;

– сприяння працевлаштуванню випускників;

– сприяння проведенню серед студентів соціологічних досліджень.

Традиційно, завершила «День відкритих дверей» кандидат економічних наук, доцент, декан ФФЕПО Світлана Кучеренко. Вона підсумувала, що основною метою діяльності ФФЕПО є забезпечення необхідних умов для отримання здобувачами бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти якісної підготовки наукових спеціалістів вищої кваліфікації, яка ґрунтується на сучасному рівні знань та наукових досліджень, а також виховання професіоналів, які спроможні успішно працювати в конкурентному середовищі в Україні та за її межами.

Також Світлана Юріївна наголосила, що на факультеті ФЕПО здійснюється підготовка фахівців за першим та другим освітніми рівнями (бакалавр та магістр) галузі знань: 05 Соціальні та поведінкові науки (спеціальність 051 «Економіка»), 07 Управління та адміністрування (спеціальності 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», 073 «Менеджмент»), 01 Освіта / Педагогіка (спеціальності 015 «Професійна освіта (товарознавство)», 015 «Професійна освіта (сфера обслуговування)»), 24 Сфера обслуговування (спеціальність 242 «Туризм та рекреація»).

Світлана Кучеренко зазначила, що важливим напрямком діяльності факультету є тісна співпраця із зарубіжними навчальними закладами, які базується на укладених договорах. Співпраця реалізується шляхом проведення спільних наукових досліджень, участі у наукових проектах, публікації статей у фахових виданнях, забезпеченні мобільності студентів та викладачів України, Болгарії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Грузії. Програми співпраці із зарубіжними навчальними закладами передбачають також розширення грантових програм і мобільності викладачів.

Важливим доповненням до заходу були демонстрація відеоролика про Університет Григорія Сковороди в Переяславі і відеоматеріали доповідачів.

Усі гості заходу отримали ґрунтовні роз’яснення щодо новацій вступної кампанії 2023 року, особливостей організації навчального процесу, спеціальностей, освітніх програм та переваг навчання, мали змогу побачити навчальний заклад зсередини під час відеоекскурсій. Після цього учасники ознайомилися із сайтом університету, сторінками факультету і кафедр.

Усім учасникам заходу дякуємо за співпрацю, а майбутнім фахівцям бажаємо зробити правильний вибір. Запевняємо – якщо ви оберете Університет Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема факультет фінансово-економічної і професійної освіти, ви не пошкодуєте.

Пресцентр факультету фінансово-економічної і професійної освіти

Перейти до вмісту