Гурт «Драбадан» дав благодійний концерт в УГСП з нагоди уродин Тараса Шевченка: як це було й скільки зібрали

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Гурт «Драбадан» дав благодійний концерт в УГСП з нагоди уродин Тараса Шевченка: як це було й скільки зібрали

На понад річному рубіконі повномасштабної фази російсько-української війни, що точиться на території України з 24 лютого 2023 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі не перестає волонтерити. Приміром, 9 березня 2023 року, студентське бюро соціально-гуманітарного відділу університету спільно з відомим переяславським гуртом «Драбадан» організували благодійний концерт-презентацію альбому «В душі війна», присвячений до 209-го дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

На концерті у його глядачів була унікальна нагода почути усі пісні зі студійного альбому «В душі війна», відомі пісні гурту з попередніх альбомів, переспіви деяких відомих пісень, а також нові пісні, які гурт готує до запису на наступний «військовий» альбом, який колектив планує випустити у 2023 році.

«Ми дуже добре товаришуємо з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, адже кілька наших учасників є його випускниками – команда альма-матер підтримує багато наших ініціатив та допомагає їх реалізувати. Тож було вирішено об’єднати ці заходи і зробити ще одну презентацію альбому для тих, хто не зміг прийти на наш попередній виступ. А заодно – зіграти нашим військовим і зібрати ще трохи грошей для ЗСУ», – розповідає фронтмен гурту «Драбадан» Андрій Корж та додає, що було кілька варіантів щодо дати проведення такого концерту. На варіанті 9 березня зупинились на варіанті 9 березня, адже Шевченко – символ незламної боротьби українського народу і нині ми робимо все для того, щоб реалізувати його послання: «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте…». Поза тим, віднедавна у репертуарі гурту є пісня на слова Шевченка, яку теж виконали в університеті.

У результаті вдалося зібрати 5 тисяч гривень, які вже перерахували випускнику університету Сергію Литвиненку. Він наразі на нульових позиціях бореться за нашу свободу у складі 80-тої бригади ДШВ.

«Хочемо подякувати за організацію та допомогу в підготовці до концерту КЗ «Переяславський ЦКМ», Відділу культури Переяслава, УГСП, зокрема, соціально-гуманітарному відділу, Віталію Крикуну та Валерію Корнієнку. Якби не вони, концерт не пройшов би так круто. І, звичайно, щиро дякуємо воїнам ЗСУ за те, що ми можемо зараз робити такі заходи і не боятися клятої русні», – резюмує лідер гурту.

Пропонуємо вам поринути в атмосферу яка панувала в залі завдяки атмосферним світлинам надані організаторами у галереї нашого сайту. Дякуємо усім хто долучився до свята музики, українського духу та допомоги захисникам.

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту