Національна наукова сільськогосподарська бібліотеки НААН України та Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжують співпрацю: керівники інституцій підписали нову угоду

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Національна наукова сільськогосподарська бібліотеки НААН України та Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжують співпрацю: керівники інституцій підписали нову угоду

На прикрість, війна триває, проте усі атестаційні та акредитаційні процеси, як складові наукового процесу, тривають. Відтак вже зараз важливо говорити про майбутнє української академічної наукової спільноти. Віддавна, поєднавши зусилля з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної академії аграрних наук України обрали собі перспективний спектр досліджень історії природознавства або науки та техніки. Нині ця історія триває.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook директор Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН України Віктор Вергунов, свого часу дві наукові та освітні інституції утворили спільний дослідницький центр регіонального спрямування й відкрили спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій. Усі ці процеси відбувалися через спільний договір зі співробітництва, яке вирізняється плідністю й незмінно та предметно працює дотепер.

Учора Віктор Анатолійович завітав до УГСП, де у рамках робочої зустрічі з ректором університету Віталієм Коцуром відбулося підписання угоди про співпрацю на новий термін.

«Маю сподівання, що вона виявиться не менш успішною в результатах, ніж попередня. Головне, щоб було бажання та розуміння, що дорогу долає той, хто йде, а не чекає благодаті «з неба». Приємно, що за успіхи на дослідницькій ниві моя аспірантка, кандидатка історичних наук, доцентка Катерина Ковальська була відзначена «Подякою Голови Верховної Ради України». Працюємо далі разом без політичних уподобань заради довгоочікуваної перемоги», – написав на своїй сторінці Вергунов.

Довідково. Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної академії аграрних наук України (ННСГБ НААН) – спеціальна бібліотека, яка, поєднуючи функції, завдання і напрями академічної та загальнодержавної галузевої бібліотеки, в питаннях теорії й практики реалізовує державну програму підвищення ефективності інформаційно-бібліотечного й наукового забезпечення вітчизняного агропромислового виробництва з постійним прагненням довершеності, враховуючи, що сільське господарство – найважливіша галузь народного господарства, а аграрна наука – фундамент аграрного виробництва, що потребує постійного науково-освітнього забезпечення. Це офіційно визнаний науково-методичний центр для бібліотек. Унікальність її полягає у тому, що ННСГБ НААН – єдина в державі спеціалізована бібліотека. Головна її мета – створення єдиного інформаційного простору та інтеграція у світовий інформаційний простір.

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту