Університет Григорія Сковороди в Переяславі вдруге організував «Футзальну лігу Переяславщини» сезону 2022-2023 років: післясмак турніру (відео)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі вдруге організував «Футзальну лігу Переяславщини» сезону 2022-2023 років: післясмак турніру (відео)

Наприкінці лютого в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі завершився вже другий кількамісячний відкритий чемпіонат «Футзальної ліги Переяславщини» сезону 2022-2023 років що відбувався за його безпосередньої ініціативи та організації. У цьому сезоні за право першості у першій та вищих лігах боролося 10 команд. Грали за коловою системою у два кола.

Змагання проводили згідно з діючими «Правилами гри у футзал ФІФА» у двох лігах: вищій та першій. Переможець вищої ліги виборював звання Чемпіона «Футзальної ліги Переяславщини», змагання у вищій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, що посіла останнє місце автоматично вибувала з вищої ліги в першу лігу. Змагання у першій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, що посіла 1 місце автоматично переходила у вищу лігу. Турнір проводили з метою популяризації та піднесення престижу футзалу на Переяславщині, пропаганди здорового способу життя, забезпечення необхідної майстерності гравців для успішного виступу на обласних, Всеукраїнських і міжнародних змаганнях з футзалу та профорієнтації абітурієнтів.

У вищій лізі І місце виборов ФК «Матадор», ІІ місце – ФК «Семенівка», ІІІ місце посів ФК «Переяслав». Перша ліга відзначилася потужним стартом нової команди ФК «Переяславщина» яка у висновку зайняла І місце, ІІ місце посіла команда ФК «Бурти», ІІІ місце – команда «Університет». Поза грамотами та медалями, перші три команди отримали грошові винагороди. За третє місце вручили 1000 гривень, друге – 1500 грн, переможцю турніру вручили – 2500 грн. Усі отримані кошти команди передали для потреб Збройних Сил України. За рішенням команди переможця головний кубок матчу буде перехідним.

За підсумками чемпіонату визначали й кращих гравців. У вищій лізі кращим бомбардиром турніру став Ярослав Варцев, кращим гравцем матчу Сергій Конопчук, кращим воротарем визнали Юрія Галайтату. У першій лізі кращим гравцем став Євген Устич, кращим воротарем – Роман Рижик, кращим бомбардиром – Євген Бабицький.

Про передумови й післясмак чемпіонату, нові команди та футболістів-захисників, особливості проведення чемпіонату в умовах війни пресслужба університету поспілкувалася з головним суддею змагань, доцентом Петром Коханцем:

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту