«Нота єнота» запрошує освітян для проведення креативних ігор з протидії дезінформації

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > «Нота єнота» запрошує освітян для проведення креативних ігор з протидії дезінформації

Вчителі й викладачі з усієї України можуть долучитися до проведення антифейкових ігор «НотаЄнота» у своїх навчальних закладах.

Про це написала у Facebook авторка проєкту – фактчекерка, викладачка Інституту журналістики КНУ імені Т. Шевченка Альона Романюк.

Фактчекінгова ініціатива НотаЄнота створила навчальний курс з протидії дезінформації та ворожим вкидам. Освітяни пройдуть навчальний вебінар, під час якого їх ознайомлять із методикою проведення гри, розкажуть, як грати з учнями, студентами та покажуть понад 200 ігрових завдань на основі фейків та маніпуляцій.

Потім учасники отримають мультимедійну презентацію та роздаткові матеріали для проведення гри у своєму навчальному закладі. Також освітянам нададуть доступ до закритого чату, в якому вони зможуть узгоджувати деталі проведення гри, ділитися враженнями та досвідом. Перша хвиля навчання пройде в лютому. Усі деталі надійдуть відібраним учасникам окремим листом. Участь у програмі безоплатна, потрібно заповнити форму.

У рамках проєкту «НотаЄнота» відбирають 100 учителів з усієї країни, які пройдуть коротке онлайн-навчання та проведуть щонайменше одну гру. Також долучатися до проєкту можуть представники університету третього віку, бібліотекарі та активісти.

«НотаЄнота» – це командна гра для учасників від 14 років. Її мета – показати, як працюють фейки та дезінформація на основі реальних кейсів, навчити визначати ворожі впливи та протистояти маніпуляціям. Для організації гри необхідно зібрати щонайменше 5 команд по 4 гравці. Найбільша кількість гравців, які одночасно грали в «НотаЄнота» – 140 (16 команд). Після проведення ігор у своїх навчальних закладах освітяни отримають сертифікат про проходження навчального курсу «НотаЄнота», спрямованого на протидію дезінформації в ігровому форматі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту