Ректор УГСП Віталій Коцур зустрівся з митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм: співрозмовники намітили низку планів задля підвищення духовності студентства

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор УГСП Віталій Коцур зустрівся з митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм: співрозмовники намітили низку планів задля підвищення духовності студентства

Сьогодні ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур зустрівся з митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У ході розмови cпіврозмовники торкалися теми освіти і її духовного наповнення, психологічної адаптації студентів до навчання у воєнний період, а також обговорювали шляхи співпраці вищого духовенства з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі.

«Розповідав про історію задуму побудови на території закладу каплички святих рівноапостольних Кирила та Мефодія. Зазвичай, саме з цього святого місця починаються чи не всі офіційні університетські заходи, адже хвилиною мовчання віддаємо шану полеглим на війні студентам університету та колегам-освітянам, які пішли у кращі світи» переповідає суть своєї розмови з Предстоятелем Віталій Вікторович та додає, що вони запланували з Вельмишановним митрополитом Епіфанієм заходи, спрямовані на підвищення духовності студентства в умовах війни.

Нагадаємо, що у 2018 році, ще у ранзі ректора Київської Богословської Академії, доктора богословських наук, професора, Патріаршого намісника Української Православної Церкви Київського Патріархату, митрополита Переяславського і Білоцерківського Владика Епіфаній долучився до відзначення щорічного Фестивалю науки в університеті та відвідав презентацію видання відомого наукового тандему Василя Балуха та Віктора Коцура «Православна еліта України XVI–XVII ст. (100 постатей): словник».

Разом з ректором маємо впевненість що ця співпраця буде корисною, як для молоді, так і для всієї освітянської родини нашого Університету!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту