«Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни»: в університеті відбулася зустріч де напрацювали план дій у цьому напрямку

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Національно-патріотичне виховання молоді в умовах війни»: в університеті відбулася зустріч де напрацювали план дій у цьому напрямку

Учора, 1 лютого 2023 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулася зустріч «Національно-патріотичне виховання молоді Переяславщини в умовах війни», яка згуртувала численну спільноту освітян, громадських діячів, місцевої влади, молодіжних лідерів та благодійників. Обговорювали першочергові напрями та завдання щодо організації різнопланових заходів навчально-виховного, літературно-мистецького, оборонно-спортивного та інших напрямів.

«На долю освітян випала велика місія – виховати покоління справжніх патріотів, сильних духом та з відчуттям високих національних цінностей. Університет Григорія Сковороди в Переяславі активно долучається до національно-патріотичного виховання молоді. Як свіжий приклад можу навести те, з яким захопленням переяславські школярі, які нині, з безпекових міркувань, навчаються в стінах університету долучаються до національно-патріотичних заходів які відбуваються в нашому закладі. Намагаємося максимально формувати їх як громадян» – розпочав зустріч ректор університету Віталій Коцур та наголосив, що національно-патріотичне виховання підростаючого покоління це напрямок, який ніколи не втрачав своєї актуальності.

Голова громадської організації «Переяславський Клуб «Джура» (з якою наш заклад має договір про співпрацю – прим.авт.) Владислав Юденко згадав про подібну зустріч яка відбувалася два роки тому, й до якої, серед інших, долучався нині покійний сковородинівський професор Микола Корпанюк. Зауважив, що за ці два роки змінилися й ті виклики і проблеми які стоять перед нами, якісь з них стали дріб’язковими.

«На початку війни я мав дещо хибне враження щодо того, що національно-патріотичне виховання вже не потрібне, бо ми багато чого не встигли й допустили цю війну. Пізніше я це переусвідомив і зрозумів, що помиляюсь – саме зараз воно набуло абсолютно нового значення і сенсу. На нього є великий запит від суспільства й, зокрема, молоді. І ми повинні припиняти цю розмову, і наразі ми маємо напрацювати план дій, сформувати наш новітній ідеологічний фронт» переконаний Юденко.

Надалі учасники зустрічі, зокрема керівник соціально-гуманітарного відділу університету, очільник Молодіжного центру «Зустріч» Андрій Іващенко, спільно випрацьовували методи та шляхи популяризації національної свідомості та підвищення рівня патріотизму серед молоді Переяслава. Своїми думками ділилися заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Оксана Степаненко, представники відділу освіти та відділу молоді і спорту міської ради Олена Петрик та Лариса Малина – вони аналізували існуючий стан патріотичного виховання молоді на державному та місцевому рівні, розповідали про предметну участь органів місцевого самоврядування Переяслава та їхню співпрацю з громадськими організаціями у сфері національно-патріотичного виховання. Зустріч модерував проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності університету Василь Дудар. Наостанок  директор Центру Національного Відродження, радник Міністра освіти і науки України Тарас Рондзістий проаналізував українське законодавство у контексті основних засад державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичностей.

Пропонуємо вам переглянути трансляцію зустрічі, яку забезпечували організатори у соціальних мережах:

УГСП ніколи не стоїть осторонь національно-патріотичного виховання молоді, популяризації національної культури, формування української громадянської ідентичності. Вдячні партнерам за співпрацю у сфері національно-патріотичного виховання. Переконані – досягнути результату можна лише маючи однодумців і спільну мету.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту