У четвер до альма-матер завітали учні шкіл громади та ЦПТО: їм предметно розповідали про переваги навчання в університеті Сковороди

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2023 > У четвер до альма-матер завітали учні шкіл громади та ЦПТО: їм предметно розповідали про переваги навчання в університеті Сковороди

Як ми вже повідомляли у п’ятницю,  19 січня 2023 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі за спільної ініціативи з  Центром дослідження воєнної історії Збройних Сил України відбувся виставковий проєкт «Сучасне військо крізь призму минулого». Серед іншого даний захід був проведений ще й з метою обізнаності молоді про історію українського війська від минулого до сучасного сьогодення.

Зважаючи на те, що учасники зустрічі, учні шкіл Переяславської громади (зокрема села Дем’янці – прим.авт.) та Переяславського центру професійно-технічної освіти нині активно роздумують над тим, який заклад вищої освіти у найближчій перспективі обрати для здобуття вищої освіти відділом профорієнтації та працевлаштування Університету Григорія Сковороди в Переяславі разом із представниками факультетів альма-матер була проведена профорієнтаційна робота для учнів закладів професійно-технічної та середньої освіти Переяславської громади.

Повідомляється, що у ході цього заходу представники факультетів здійснили міні-екскурс майбутнім абітурієнтам стінами альма-матер, ознайомили та презентували їм освітні програми за спеціальностями факультету та УГСП в цілому. Також увазі присутніх було представлено профорієнтаційні матеріали, буклети факультеті та проведено анкетування.  Поза тим, вони ознайомилися з аудиторіями, читальними залами, мистецькими авдиторіями, спортивним залом та стадіоном, і звісно ж укриттями закладу, де в умовах безпекових викликів незрідка відбувається навчальний процес. Учні зустрілися з представниками приймальної комісії й викладачами кафедр де мали можливість почути інформацію щодо актуальних умов вступу та відчути специфіку й важливість тієї чи іншої спеціальності.

«Вибір професії – одне із головних завдань у житті людини. Саме з метою створення умов для професійного самовизначення, формування готовності здобувачів освіти до свідомого вибору професій, інформування молоді про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в нашому університеті. Сподіваємось, що цей захід допоможе молоді розібратись в різноманітті спеціальностей нашого університету, наочно оцінити його пропозиції, визначитися зі своєю майбутньою професією» – підсумовує керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту