Новий навчальний семестр в УГСП розпочнеться з 13 лютого: зібрали усі деталі щодо того як навчатимемося

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Новий навчальний семестр в УГСП розпочнеться з 13 лютого: зібрали усі деталі щодо того як навчатимемося

Скучили за Переяславом та рідним університетом? Безвідносно до відповіді, ми вже маємо повідомлення щодо того, як організовуватиметься та проводитиметься освітній процес у 2022-2023 навчальному році. Усі дати та умови унормовано наказом по університету №1 від 02.01.2023 р. – себто інформація остаточна і, наразі, достовірна.

Уже за старою звичною традицією ми спробували подати її у легкій і доступній, дещо іронічній формі.

Денники. Інформуємо, що постканікулярний навчальний процес у II семестрі 2022-2023 н.р. для здобувачів вищої освіти денної форми навчання розпочнеться 13 лютого 2023 року. Від цієї дати і до 25 лютого 2023 року відбуватиметься така звична і улюблена начитка лекційних курсів для здобувачів освітнього рівня бакалавр І-IV курсів, освітнього рівня магістр І курсу за освітньо-професійною програмою та ІІ курсу за освітньо-науковою програмою. Форма навчання залишається змішаною, тому якщо з вагомих причин не можете приїхати фізично то завжди, за наявності інтернет-з’єднання, можете підключитися до пар у дистанційному режимі звідки б то не було.

Уже з 27 лютого 2023 року і аж, за кращих безпекових обставин, до 20 червня 2023 року для І-ІІІ курсів освітнього рівня бакалавр й І курсу освітнього рівня магістр здійснюватиметься організація та проведення теоретичного і практичного навчання. У перший день літа у ваше життя прийде підсумковий тестовий контроль з теоретичного модуля навчальних дисциплін і виконання модуля самостійної роботи студента (СРС) за розкладами деканатів. Ці види роботи виконуватимете дистанційно.

Якщо вчитиметеся добре і «без хвостів» то з 21 червня для вас розпочнуться канікули, якщо трішки гірше то з 21 до 30 червня 2023 року – чекає ліквідація академічної заборгованості здобувачів. Якщо справи підуть геть кепсько то ви потрапите на «друге коло пекла» – напередодні нового навчального року, з 21 по 31 серпня 2023 року, на вас чекатиме ще один етап ліквідації академічної заборгованості.

Трішки за іншим графіком у цьому семестрі житимуть здобувачі IV курсу освітнього рівня бакалавр: організація та проведення теоретичного і практичного навчання у змішаній формі для них триватиме до 20 травня 2023 року, а підсумковий тестовий контроль з теоретичного модуля навчальних дисциплін і виконання модуля самостійної роботи спіткає з 1 травня 2023 року. Підкреслимо, що останній термін ліквідувати заборгованість триватиме з 22 по 30 травня 2023 року, адже протягом двох наступних днів формуватимуть накази про допуск четвертокурсників до підсумкової атестації. Зрозуміло, що перспектива лишитися у Переяславі ще на рік дуже класна, проте краще лишитися тут в якості випускника і простого мешканця аніж з бекграундом другорічника. Сама підсумкова сесія триватиме з 1 по 24 червня 2023 року. Ще кілька днів знадобиться для виготовлення деканатами документів про вищу освіту здобувачів освітнього рівня бакалавр і за найкращих обставин 29 чи 30 червня 2023 року вам нарешті вручать документ про вищу освіту. Але не будемо забігати наперед.

Що ж другокурсників освітнього рівня магістр (ОНП) то ситуація наступна: як і бакалаври-четвертокурсники ви змішано навчатиметеся до 1 травня 2023 року, з 12 квітня задаватимете тестовий контроль з теоретичного модуля навчальних дисциплін та виконуватимете модуль самостійної роботи студента. З 1 до 9 травня, за наявності, маєте змогу докорінно ліквідувати академічну заборгованість аби з 10 по 20 травня 2023 року успішно скласти підсумкову атестацію та з 29 по 31 травня отримати омріяні дипломи та востаннє закінчити навчальний рік.

Заочники. Здобувачі заочної форми навчання так само починають II семестр 2022-2023 навчального року з 13 лютого 2023 року у змішаному форматі. Невипускові курси навчатимуться до 30 червня 2023 року, у такий же період здаватимуть тестовий контроль та самостійну роботу й тоді ж можуть ліквідувати академічну заборгованість з практичного модуля навчальних дисциплін за перший чи/та другий семестр. Крайній термін – три останній дні сесії, або з 21 по 30 серпня 2023 року якщо це стосується другого етапу за другий семестр.

Бакалаври IV курсу навчатимуться, здаватимуть тестування та самостійну роботу, ліквідовуватимуть академічну заборгованість до 6 травня 2023 року. У разі успішного проходження попередніх рівнів цього освітнього «джуманджі» з 8 по 31 травня  на них чекає дистанційна підсумкова атестація. Мить отримання дипломів слід планувати з 19 по 23 червня 2023 року в очному форматі.

А якщо я вступив/ла за додатковим набором? У такому разі уточнимо, що з метою забезпечення досягнення вами навчальних цілей освітньої програми з мінімальними ризиками для життя та здоров’я в умовах систематичних атак та ракетних обстрілів країною-агресором, постійних перебоїв у електропостачанні, як лекційні так і практичні заняття будуть проводитися дистанційно у асинхронному режимі з використанням ІКТ та обраних на ваших кафедрах оптимальних платформ і програм із відповідним оцінюванням та фіксацією результатів у журналі академічної групи. З 13 березня, за умови покращення безпекової ситуації, зможете перейти до занять у змішаній формі.

Ок, коли будуть розклади і графіки заочників? Як казав один відомий політик, два-три тижні і все буде. А якщо серйозно то все мають підготувати, передати для публікації на сайті університету чи довести до вашого відома не пізніше у перших числах лютого 2023 року. Що ж до графіків тестового контролю, то основна частина сковородинівців не випускових курсів знатиме їх не пізніше ніж 11 травня, бакалаври IV курсу – 10 квітня, другокурсники-магістранти – 27 березня 2023 року. Поки що підпишіться на сторінки рідного університету у соціальних мережах, якщо й досі цього не зробили – ми неодмінно про все напишемо.

Які ще уточнення? Наказом встановлено, що комп’ютерне тестування теоретичного модуля навчальних дисциплін для здобувачів як денної так і заочної форм навчання виставлятиметься в розклад по закінченню вивчення навчальної дисципліни не частіше одного тестування у два дні. Імовірно, деякі тестування доведеться складати по суботах. Тестові бази планують оновлювати. Практики теж активно плануються деканатами. Раптом що, то решта особливостей організації освітнього процесу у II семестрі 2022-2023 н.р. будуть визначені окремими наказами, пов’язаними із воєнним станом у країні.

Загалом, офіційний день закінчення навчального року для всіх наразі плануємо на 30 червня 2023 року. Було б дуже класно аби він співпав з днем нашої Перемоги – сподіваємося ви загадали це бажання у період різдвяних свят та новоріччя.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційний технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту