Напередодні святвечора до УГСП завітали перші колядники – творчі вихованиці випускника альма-матер (відео)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Напередодні святвечора до УГСП завітали перші колядники – творчі вихованиці випускника альма-матер (відео)

 Різдво – одне з найголовніших свят у році. Традиційно в Україні його святкують у родинному колі, віднедавна як григоріанським так і за юліанським календарем. 6 січня православні віруючі відзначають Різдвяний святвечір. Ще в давні часи, цього вечора, до осель приходили колядники і вітали господарів з народженням Ісуса Христа, бажаючи миру, злагоди і любові. Живе ця традиція і в наші буремні дні – на превелику радість ще залишилась талановита молодь, яка продовжує цю прекрасну українську традицію на Переяславщини.

За українським традиціями і до головного корпусу Університету Григорія Сковороди в Переяславі та його працівників й студентів (зокрема присутніх захисників України – прим.авт.) 6 січня завітали гості – ансамбль «Дівчата з України» утворений на базі Переяславської гімназії №2 під музичним керівництвом випускника спеціальності «Музичне мистецтво» нинішнього факультету педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва, вчителя музики та мистецтв школи, керівника чотирьох аматорських колективів громади Владислава Брика (2005 рік випуску). Колядниці виконували композиції «Ой від двору до двора», «Двері відчиняйте», «Ой чи є, чи нема пан господар вдома», «Колядниця» й «Україна переможе». Як це було пропонуємо переглянути у відеоформаті:

Слід відзначити що серед дівчат є не тільки учениці, а й випускниці школи, зокрема три доньки випускника-сковородинівця – Анна, Аліна та Юлія, яка наразі теж є студенткою УГСП.

 «Коли люди колядують – це не просто гарні піснеспіви, не просто гарні мелодії, а радість великого християнського свята й, віднині, народні композиції народжені останнім роком і воєнними діями. Свято Різдва покликане наповнювати цю землю миром і спокоєм. Сьогодні я щиро бажаю кожному з вас відчути те джерело любові і миру, яке випливає із Віфліємського вертепу. Наш колектив вважає за необхідне плекати та підтримувати українські традиції. Ми дякуємо Владиславу Брику та його колективу за цю радість – попри війну вітати в нашому університеті колядників. Хай народжений Ісус подарує нам мир, благословення та перемогу!»  коментує ректор університету Віталій Коцур.

Тримаючи в руках різдвяну зірку, колядники своїм співом наповнили сковородинівську альма-матер духом радості від різдвяних свят. Тож нехай зі співом української колядки над всією нашої університетською родиною, що живе від Сходу до Заходу чи від Півночі до Півдня нашої великої незламної Батьківщини, зійде Боже благословення, мир і злагода!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту