Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Сковородинівка увійшла у ТОП-100 жінок світу за версією BBC

У ТОП-100 жінок світу 2022 за версією BBC увійшла волонтерка, керівник медичного добровольчого батальйону Госпітальєри, здобувачка-політологиня Університету Григорія Сковороди в Переяславі Яна Зінкевич.

За повідомленням сайту ProSlav це десятий сезон проєкту «100 жінок», тож ініціатори вирішили подивитися на те, якого прогресу вдалося досягти за останні десять років.

«Список відображає роль жінок у конфліктах в усьому світі у 2022 році – від протестувальниць, які сміливо вимагають змін в Ірані, до жіночого обличчя війни та опору в Україні та Росії. Цього року вперше ми попросили учасниць «100 жінок» минулого року запропонувати тих, хто, на їхню думку, мав увійти до списку-2022», – йдеться у повідомленні.

Яна Зінкевич відреагувала на таку оцінку ВВС повідомленням у Фейсбуці:

«Несподівано, приємно, сподіваюсь заслужено. Маю честь бути однією з представниць України в рейтингу. Щодня пам‘ятатиму про цю честь та робитиму ще більше».

Поза тим закликала тих, хто хоче її привітати з цією подією, зробити грошовий внесок на батальйон Госпітальєри, пояснивши, що взимку витрати зростають:

Загальний збір:

Paypal: artemiifrolov@icloud.com

5168 7554 5634 9881 Федянович Ганна, Приватбанк,

4731 2196 0050 4058 Зінкевич Яна, Приватбанк

4441 1144 5575 9553 Дорошенко Тетяна, Монобанк (більше контактів – на Фейсбук-сторінці Яни Зінкевич).

Нагадаємо, що Госпітальєри у складі Української добровольчої армії надають медичну допомогу військовим на передовій.  Яна цей батальйон створила. І за час АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала 200 поранених українських солдатів з поля бою.

Свою активну діяльність не припинила навіть після того, як внаслідок страшної ДТП втратила можливість ходити і вимушена була пересісти на інвалідний візок. Нині вона здобуває освіту в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

У списку ВВС, окрім Яни Зінкевич, ще такі українки: дружина президента України Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська (Тайра), захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук, правозахисниця Олександра Матвійчук, математик Марина Вязовська, журналістка Крістіна Бердинських, лікарка-педіатр Ірина Кондратова.

 

За матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту