«Ой, не ходи, Ванька, та й на Україну»: працівниця університету Анастасія Петрова взяла «бандерівський» псевдонім й випустила кліп на свій дебютний сингл «Ванькам»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Ой, не ходи, Ванька, та й на Україну»: працівниця університету Анастасія Петрова взяла «бандерівський» псевдонім й випустила кліп на свій дебютний сингл «Ванькам»

Фахівчиня соціально-гуманітарного відділу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, керівниця вокальної студії університету, співачка Анастасія Петрова, яку дехто зі слухачів все більше впізнає за її творчим псевдонімом BANDERKA, випустила офіційний кліп на свій дебютний сингл «Ванькам».

Вихід виднограю є логічним кроком після того, як пісня набрала понад 10 000 прослуховувань на стрімінгових платформах, отримала 700 «шазамів» та понад сотню ротацій на радіо, зокрема на другому за рейтингом по країні «Радіо Байрактар». Врешті, вона зазвучала й в торгових точках найвідоміших брендових магазинів країни. О 7 ранку за київським часом відбулася прем’єра відео на YouTube-каналі виконавиці.

Пісню було записано уже в період повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Протягом кількох місяців над її створенням і кінцевим виглядом працював саунд-продюсер, фахівець соціально-гуманітарного відділу університету Марк Мельник. Натомість кліп відзнято у вересні 2022 року в двох наймальовничіших куточках міста Переяслава – на території «Старої Греблі» та «Катеринки», що у мікрорайоні Підварки. На зйомки витратили два дні, а режисером роботи став молодий проте відомий у нашому місті фотограф та відеограф Олег Чемерис.

«Пісня покликана підіймати бойовий дух української нації, яка нині здобуває перемогу у найвеличнішій борні ХХІ століття. Що ж до відео, то це кліп-сатира, кліп-насміх над російськими «Ваньками» що прийшли сюди аби померти на чужій землі за ідеї нав’язані ботоксним дідом та його клікою з кремлівських веж. Він вийшов малобюджетним, але від того не менш якісним. У центрі уваги – головна героїня, яка магічно візуалізує увесь спектр чуттів українців. Це кліп-пророцтво нашої перемоги, де наприкінці найбільше зло нашого століття горить у пекельному вогні. Знаємо, вже незабаром це станеться й наяву» – розповідає Анастасія Петрова та додає, що у відео глядач неодмінно побачить колоритних тварин, щасливих українців і їх веселощі біля труни ворога, священний вогонь що заворожує та яким головна героїня випалює наш страх, сміється в очі тим, хто прийшов окупувати і навіки лишився в цій землі

Слід зазначити, що усю підтримку у реквізиті, світлу, звуці, трансфері команди тощо надано небайдужими друзями співачки, серед яких чи не більшість – саме сковородинівці. За звук та світло відповідали фахівці соціально-гуманітарного відділу університету Олександр Дем’яненко та Віталій Крикун. Серед акторів у кліпі чимало випускників та студентів альма-матер: Єлизавета Хандошко,  Вікторія Лех, Віталіна Галініченко, Вадим Домарецький, Владислав Міранович, Роман Беркут, Роман Гейбатов. Дизайн обкладинки робота фахівця інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Андрія Вовкодава,  просування як синглу так і відео – робота фахівця цього ж відділу Максима Левченка.

Більше деталей щодо ідеї і появи кліпу Анастасія Петрова розповіла сьогодні зранку у радіомарафоні університетського «Radio Savych», присвяченому Дню захисників і захисниць України. Незабаром подкаст з цією розмовою можна буде почути на аудіоплатформі SoundСloud.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту