XІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» переноситься на невизначений термін у зв’язку з масованими обстрілами території України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > XІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» переноситься на невизначений термін у зв’язку з масованими обстрілами території України

Напередодні дня народження Михайла Сікорського, 12 жовтня 2022 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі мав відбутися XІ Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». У зв’язку з масованими обстрілами території України російськими військами його проведення, задля безпеки учасників, переноситься на невизначений термін.

Співорганізаторами форуму є Національна спілка краєзнавців України та Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

Повідомляється, що зібрання, яке неодмінно відбудеться коли безпекова ситуація поліпшиться, міститиме у своїй програмі традиційні тематичні заходи з пошанування пам’яті подвижника музейної справи, Героя України Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923 – 27.09.2011): наукові та культурно-мистецькі дійства, круглі столи, виставки, презентації, майстер-класи, творчі зустрічі тощо.

У ході проведення Форуму відбудеться ювілейне, 10-те, вручення Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України. Лауреати премії 2022 року: Ніна Олександрівна Захарчук і Дмитро Адольфович Тетеря.

Нагадаємо, що форум є майданчиком, де реалізуються творчі та наукові ініціативи в галузі історії і культури. Ідеєю заходу є вшанування подвижницького поступу відомого музейного діяча Героя України Михайла Івановича Сікорського; сприяння розвитку наукових та творчих ініціатив у сфері історичної науки, культури та мистецтва.

Інформацію надано Навчально-науковим центром усної історії

Перейти до вмісту