Сьогодні, з нагоди Дня працівників освіти, нагороджували студентів, співробітників і викладачів УГСП: як це було

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Сьогодні, з нагоди Дня працівників освіти, нагороджували студентів, співробітників і викладачів УГСП: як це було

У першу неділю жовтня в Україні традиційно відзначали День працівників освіти – людей, які своєю сумлінною працею виховали молодих, сильних, відданих синів і дочок України, що нині відважно захищають свободу нашої держави. Зокрема, це свято студентів і викладачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Вони не лише продовжують навчатись і навчати, а й роблять усе можливе для наближення нашої перемоги у цій жорстокій війні. Сковородинівці і сковородинівки – це віддані своїй Батьківщині патріоти, це освітяни, на яких можна рівнятися.

Сьогодні, 3 жовтня, з нагоди Дня працівників освіти в актовій залі університету нагороджували кращих з кращих – розповідаємо, як це було.

Перш за все, незмінний ведучий найважливіших заходів УГСП Андрій Іващенко вкотре нагадав присутнім про те, як після 24 лютого сковородинівці згуртувалися задля спільної мети. Він пообіцяв, що після перемоги ми усі ще неодноразово зберемося у актовій залі, яка нині служить центром волонтерського корпусу університету, аби відзначити багато різних свят.

Далі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто загинув, боронячи наше мирне небо, і всі разом заспівали Гімн України.

Першим слово взяв начальник Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко. Він зазначив, що сьогоднішній захід – це чудова нагода привітати освітян з їхнім святом:

«На жаль, цьогоріч ми відзначаємо його в непростих обставинах, проте перемога – за нами. Я від щирого серця хочу вас привітати з Днем працівників освіти, побажати якнайшвидшої перемоги, мирного неба, натхнення, здоров’я і Божого благословення». Пан Руслан відмітив, що завітав до нас не з пустими руками і приступив до нагороджень.

Враховуючи багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня працівників освіти Бориспільська районна військова адміністрація Київської області нагородила медаллю «За сприяння в обороні Бориспільщини» таких працівників університету: ректора університету Віталія Коцура; фахівця відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, командира добровольчого формування Переяславської територіальної громади №2 Олександра Дроня; проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника.

За багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня працівників освіти, Почесною грамотою нагороджено таких працівників університету: фахівця І категорії з цивільного захисту Юрія Бобровніка; доцента кафедри цифрових технологій навчання Олександра Васенка; фахівця соціально-гуманітарного відділу Вадима Домарецького; провідного фахівця відділу інформаційних технологій та зв’язку з громадськістю Олександра Молоткіна; фахівця загального відділу Вікторію Рагиню. Подякою відзначили фахівця І категорії відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Олександра Артюха; керівника студбюро Вікторію Власюк; фахівця I категорії соціально-гуманітарного відділу Ганну Ляч; доцента кафедри економіки Євгенія Костика; фахівця І категорії соціально-гуманітарного відділу Віталія Крикуна; доцента кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання Андрія Лисенка; концертмейстера Валентина Паламарчука; фахівця соціально-гуманітарного відділу Анастасію Петрову; декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Вячеслава Редзюка; викладача кафедри публічного управління та адміністрування Богдана Яценка.

У свою чергу, голова Переяславської громади Вячеслав Саулко нагадав про перші дні повномасштабного вторгнення: «Всі ми з вами пам’ятаємо 24 лютого, коли чорна страшна фашистська нечисть ступила на наші землі. Вся Україна здригнулася від тих кровавих злочинів, які робили на нашій землі ці терористи. У них була одна ціль – захопити Україну, зробити нас рабами і, врешті-решт, знищити нас як українців. Лише доби вистачило для того, щоб в нашій громаді близько півтори тисячі людей, простих жителів, взяли зброю до рук і стали на захист громади. І що важливо – на захист у ці перші дні стали саме викладачі, студенти, науковці. декани, професори – саме ви, освітянська спільното. Низький вам уклін!».

Вячеслав Володимирович щиро привітав працівників освіти, а також відмітив, що варто вшанувати пам’ять тих, кого немає сьогодні серед нас, зокрема і випускників УГСП. Тоді, враховуючи багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, нагородили відзнакою переяславського міського голови і премією таких працівників університету: провідного фахівця загального відділу Вікторію Єзову; декана факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Наталію Ігнатенко; доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму Ігоря Палатного; провідного бібліотекаря відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Людмилу Палатну; доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Людмилу Яременко.

Перш ніж розпочалась наступна частина нагороджень, на присутніх чекав музичний виступ від золотого голосу університету Мирослави Мельник.

Голова Вченої ради університету Віктор Коцур у вітальному слові пригадав свого першого класного керівника, який заклав підвалини до його становлення як педагога, а також вклад свого батька – Петра Миколайовича Коцура – вчителя історії Сакунської школи. Віктор Петрович подякував колективу за співпрацю та зосередив увагу присутніх на важливості педагогічної місії в сучасних реаліях.

Своїм музичним виступом глядачів порадував і ведучий заходу Андрій Іващенко.

Черга дійшла і ректора УГСП Віталія Коцура, який відмітив, що сьогодні тут зібралися дійсно достойні людей, які роблять вагомий внесок у розвиток освіти не тільки на Переяславщині, а й по всій Україні:

«Тому величезна подяка і районній військово-цивільній адміністрації, і міському голові, адже після 24 лютого у нас була чітка координація дій, ми розуміли – якщо ми не вистоїмо, то, мабуть, ні міста, ні університету вже не буде. Тож від адміністрації університету висловлюю щиру подяку за вашу підтримку».

«Звичайно, Університет Григорія Сковороди в Переяславі є осередком культури і освіти у Київській області, а завдяки нашій громадській позиції нас знають по всій Україні. Це заслуга кожного з вас: заслуга студентів, які долучилися до волонтерського корпусу; заслуга викладачів, які взяли до рук зброю і захищали території нашого міста, коли на Київщині йшли бойові дії; це також заслуга тих працівників, які кожного дня волонтерять, які допомагають Збройним силам України і силам територіальної оборони; це велика заслуга тих людей, які зараз беруть участь у дорученні формування ТрО. Тому я пишаюся своїм колективом, бо після 24 лютого нас об’єднала єдина позиція – наближення нашої перемоги. Адже без перемоги не буде нашого майбутнього», – продовжив ректор, а на завершення додав: «Дуже важливе значення відіграло і те, що ми нині працюємо у змішаному форматі, маємо можливість приймати студентів з тимчасово окупованих територій, можемо вивчити тих, хто втратив батьків чи опікунів через війну. Ми також маємо можливість підтримати учасників бойових дій і багато інших соціальних категорій».

Віталій Вікторович подякував усім, хто наближає нашу перемогу, усім, хто любить, цінує і поважає українську державність. Надалі нагороджували Подякою від МОН за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність таких працівників: викладача кафедри педагогіки, теорії і методики початкової освіти Валентину Крикун і старшого викладача кафедри спортивних дисциплін і туризму Вікторію Царук.

За багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у справу навчання та виховання студентської молоді Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації  нагородив Почесною Грамотою таких працівників: доцента кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Анатолія Брехунця; головного бухгалтера Ольгу Яременко. А також подякою: керівника загального відділу Ірину Гагаріну; доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Миколу Ляшка; методиста вищої категорії навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Алевтину Опольську; фахівця I категорії відділу кадрів Діану Пастушенко; доцента кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Олену Чернякову; доцента кафедри політології Лесю Коцур; доцента кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології Юрія Козубенка; завкафедри-професора кафедри теорії і методики професійної підготовки Інну Левченко; доцента кафедри іноземної філології, перекладу та методики навчання Любов Летючу; доцента кафедри загальної педагогіки і педагогіки вищої школи Нелю Самойленко; директора бібліотеки Ольгу Шкиру.

Крім того, грамотами університету за багаторічну сумлінну працю, вагомі творчі досягнення, професійну майстерність та з нагоди Дня працівників освіти, нагородили 43 працівників університету.

Кількох сковородинівців відзначили подякою із занесенням до трудової книжки за сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків та з нагоди Дня працівників освіти.

За наполегливість та працелюбство, ініціативність, активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування та з нагоди святкування Дня працівників освіти оголосили подяку студентам УГСП.

За сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків та з нагоди професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек нагородили грамотами університету, а також оголосили подяку з занесенням до трудової книжки бібліотекарям УГСП.

Після, як завше, неймовірного виступу дуету Анастасії Петрової і Ганни Ляч, було покладено квіти до пам’ятника Григорія Сковороди і пам’ятника воїнам-учасникам ООС та АТО.

Дорогі наші освітяни, бажаємо вам наснаги, міцного здоров’я, нових професійних та особистих успіхів, родинного затишку й мирного неба!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту