Секційні засідання, виставки, екскурсії та багато іншого: анонсуємо Міжнародну конференцію «XХІ Сковородинівські читання»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Секційні засідання, виставки, екскурсії та багато іншого: анонсуємо Міжнародну конференцію «XХІ Сковородинівські читання»

«Сковородинівські читання» вже не один рік об’єднують науковців-дослідників творчого доробку нашого любомудра Григорія Сковороди в стінах УГСП. На жаль, цьогоріч ця довгоочікувана подія овіяна не лише війною, а й втратою незмінного організатора читань – академіка Академії вищої освіти України, відмінника народної освіти України, доктора філологічних наук, професора, сковородинознавця, літературознавця-медієвіста, рухівця, просвітянина Миколи Корпанюка, серце якого зупинилося 25 липня 2022 року. Тож у 2022 році конференція для кожного з нас має особливе значення.

Протягом 6-7 жовтня 2022 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться традиційна Міжнародна конференція «XХІ Сковородинівські читання». У рамках заходу на вас чекають секційні засідання, культурна програма, виставки творчих робіт сковородинівців, екскурсії музеями та історичними місцями Переяслава та багато інших цікавих івентів.

Регламент роботи конференції:

– доповідь на пленарному засіданні – до 20 хв.;

– доповідь на секційному засіданні – до 15 хв;

– привітання і виступи в дискусіях – до 5 хв.

У четвер, 6 жовтня об 11:00 – 13:00, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться відкриття Міжнародної конференції «XХІ Сковородинівські читання».

Долучитися до пленарного засідання можна за посиланням.

Наразі відомо, що засідання відкриє доктор історичних наук, професор, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. Розповість про плани та здобутки УГСП на шляху до 300-річчя письменника-філософа. Також до вітального слова долучиться доктор економічних наук, професор, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов.

Привітання учасникам виголосять завідувачка науково-дослідного відділу «Меморіальний музей Г. С. Сковороди» Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Тетяна Радіоненко; директорка Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди (с. Сковородинівка Харківської обл.) Наталія Мицай; директор Чорнухинського літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди Полтавської обл. Микола Соляник.

Робота конференції розгорнеться у кількох секціях:

  1. Філологічна секція (аудиторія № 106) – долучитися можна за посиланням

Голова секції: доктор філологічних наук, професор, академік НАН України Сулима Микола Матвійович.

Заступниця голови: докторка філологічних наук, професорка Гнатюк Лідія Павлівна.

Секретарка: кандидатка філологічних наук, доцентка Бродюк Юлія Миколаївна.

  1. Філософська секція (аудиторія № 114) – долучитися можна за посиланням

Голова секції: доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАН України Єрмоленко Анатолій Миколайович.

Заступник голови: кандидат філософських наук, доцент Рик Сергій Миколайович.

Секретарка: кандидатка філософських наук, доцентка Харченко Лариса Миколаївна.

  1. Музейна та краєзнавча секція (читальна зала університету «Чумацький шлях») – долучитися можна за посиланням

Голова секції: кандидат історичних наук, доцент Кикоть Сергій Миколайович.

Заступниця голови: Радіоненко Тетяна Вікторівна.

Секретар: Більченко Інна Валеріївна.

  1. Педагогічна та мистецька секція (аудиторія № 114) – долучитися можна за посиланням

Голова секції: кандидат педагогічних наук, професорка Токмань Ганна Леонідівна.

Заступниця голови: кандидатка педагогічних наук, доцентка Черниш Наталія Володимирівна.

Секретар: кандидат педагогічних наук, доцент Козубенко Леонід Миколайович.

Крім того, в учасників буде можливість познайомитися із творчо-виставковою діяльністю викладачів і студентів відділення «Образотворче мистецтво» Університету Григорія Сковороди в Переяславі за сковородинівською тематикою.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися в програмі конференції.

 

Інформацію надано Центром Сковородинознавства

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Підсумки перевиборів до Студентської ради УГСП у 2024 році: повідомляємо про те, хто став новим головою студентської ради університету, факультетів та гуртожитків
16.05.2024
У 2023 році Уповноважений з державної мови мав низку звернень щодо порушення законодавства про державну мову в закладах освіти: в УГСП вкотре наголошують на необхідності використання української в межах освітнього процесу та під час виконання службових обов’язків
16.05.2024
Велотренажер, палиці для спортивної ходьби, гантелі та штанги: надійшла нова гуманітарна допомога від МОМ задля облаштування спортивної кімнати для ВПО на території студмістечка УГСП
16.05.2024
Перейти до вмісту