«Світова спільнота має якомога активніше допомагати українцям»: доцентка Олена Борисова звернулася до трьох мільйонів американців в новинах каналу Tampa Bay News 9

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Світова спільнота має якомога активніше допомагати українцям»: доцентка Олена Борисова звернулася до трьох мільйонів американців в новинах каналу Tampa Bay News 9

 Наші люди всюди. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти факультет історичної і соціально-психологічної освіти Олена Борисова потрапила на американське телебачення. Міні-інтерв’ю зі сковородинівською науковицею протранслювали у новинах каналу Tampa Bay News 9, аудиторія якого охоплює 3 мільйонне населення мегаполісу міста Тампи (Штат Флорида, США).

У інтерв’ю Олена Олександрівна, яка від початку червня перебуває в США, наголосила, що нині світова спільнота якомога активніше має надавати різнопланову допомогу українцям. Зазначила, що ця допомога має бути масивною, суттєвою, а не символічною.

«Тільки так можна перемогти монстра раз і на завжди» – переконана доцентка.

У новині на сайті каналу «Tampa Bay News 9», що супроводжує сюжет, наголошують, що надсилання додаткової допомоги Україні було політично-забарвленим питанням у США, а лідер більшості в Сенаті Чак Шумер цього тижня попросив додаткового фінансування на 12 мільярдів доларів. Запит надійшов у зв’язку з тим, що росія оголосила про плани мобілізувати для «спеціальної військової операції» володимира путіна в Україні до 300 000 осіб. Це вдвічі більше військ, ніж використовував Путін для вторгнення в Україну на початку війни.

Минулого тижня президент США Джо Байден схвалив фінансування в розмірі 600 мільйонів доларів, аби допомогти Україні придбати більше боєприпасів і допомоги.

Символічно, що крайньою публікацією інформаційних ресурсів нашого університету у останні години перед повномасштабним вторгненням росії на територію України була прем’єра фільму про 30-ти річний поступ хористів Університету Григорія Сковороди в Переяславі – «Камерний хор університету – творчість на зламі віків». Ним з материнською любов’ю у останні роки опікується саме Олена Олександрівна.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту