«Камерний хор університету – творчість на зламі віків»: вийшов фільм про 30-ти річний поступ хористів УГСП

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Камерний хор університету – творчість на зламі віків»: вийшов фільм про 30-ти річний поступ хористів УГСП

Не викреслити з історії Університету Григорія Сковороди в Переяславі та пам’яті учасників його камерного хору те 23 лютого 1990 року, коли в актовому залі нашого закладу (тоді ще філіалу Київського педагогічного інституту імені Максима Горького – прим.авт.) відбувся його дебютний виступ. Сплинуло понад 30 років і попри те, що складні часи не дарують зайвих нагод для виступу колективу, легендарні хористи та очевидці музичної історії нашого закладу знову зібратися разом, аби згадати усе, що було на їхньому творчому шляху та відзнятися у документальній стрічці «Камерний хор університету – творчість на зламі віків», прем’єра якого просто у ці хвилини відбувається на youtube-каналі нашого закладу.

У стрічці, яка пропонується вашій увазі, наново переповідається історія хору у архівних відео та світлинах, спогадах його учасників та очевидців: кандидата педагогічних наук, доцента Олени Борисової (керівниці хору);  доктора педагогічних наук, професора, декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктора Куйбіди; кандидата педагогічних наук, старшої викладачки Олени Ткаченко (староста хору); директорки бібліотеки УГСП Ольги Шкири; кандидата педагогічних наук, доцента Ліани Яценко; доктора педагогічних наук, мистецтвознавця Анатолія Мартинюка та інших.

У фільмі, над яким працювала творча команда Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, можна віднайти унікальні кадри виконання камерним хором університету на різноманітних загальнонаціональних майданчиках композицій видатних композиторів: Йоганна Себастьяна Баха, Джузеппе Верді, Франца Петера Шуберта, Вольфганга Амадея Моцарта, Франца Ксав’єра Грубера, Миколи Лисенка, Петра Чайковський, українських народних та російських пісень тощо. Попри не кращу якість вихідного відеоматеріалу, вони занурюють нас у вир спогадів, стають провідниками у часі, наново увічнюють музичну історію сковородинівського університету.

Сподіваємося, щира оповідь промовців та музичне наповнення, попри непевні часи, у яких нам нині доводиться жити, подарують вам істинне натхнення та справжню насолоду життя. Приємного перегляду!

Нагадаємо, у 2020 році сайт університету вже знайомив своїх читачів з письмовою історією камерного хору нашого закладу до 30-ї річниці його творчого поступу.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту