Синергія в процесі державотворення: сковородинівці здобували неформальну освіту під менторством лідерів Київщини

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Синергія в процесі державотворення: сковородинівці здобували неформальну освіту під менторством лідерів Київщини

Наостанок минулого тижня Університет Григорія Сковороди у Переяславі гостинно приймав на гостину представників Київської обласної військової адміністрації, Управління молоді і спорту та Київського обласного молодіжного центру в рамках плідної співпраці в сфері неформальної освіти.

У четвер, 15 вересня 2022 року, заступниця начальника управління молоді і спорту Київської обласної військової адміністрації Світлана Назарук мали зустріч зі сковородинівцями на тему інфомедійної грамотності та гігієни, протидії інформаційній війні й розвитку критичного мислення. Такі знання та вміння є важливими в контексті гібридної війни ХХІ століття, де одним із видів зброї є інформація.

Після цікавого та пізнавального тренінгу студенти мали змогу долучитися до україномовної військово-патріотичної командної рольової гри «Диверсант». Її модерували в.о директора КЗ КОМЦ Андрій Михайлов, головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Андрій Мешко, провідний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Ольга Дріг й начальник відділу національно-патріотичного виховання КЗ Київський обласний молодіжний центр Сергій Чекараміт. Навіть повітряна тривога не завадила молоді продовжити спілкування в укритті – там учасники продовжували діалог в теплій, невимушеній атмосфері.

Уже в п’ятницю до закладу завітав заступник голови Київської обласної державної адміністрації Віталій Власюк. Лекція, яку він прочитав сковородинівцям у 114 аудиторії, була присвячена прогнозам щодо завершення війни і прийдешнього майбутнього України, зокрема в контексті молодіжної політики.

«Ми провели з Віталієм Вікторовичем два заходи – він дуже цікавий, веселий та мотивуючий спікер. Він закликав нас глибше поринути в історію Другої світової війни, подивитися як її наслідки відбилися на світовій політиці, чому все завершилося саме таким чином, яким був геополітичний розклад та багато іншого» – ділиться враженнями в.о. голови Студентської ради університету Роман Беркут.

За підсумками такого плідного завершення тижня та зустрічі ми вкотре переконуємося, що студентська молодь, викладачі закладу вищої освіти, молодіжні працівники – це яскраве підтвердження синергії в процесі державотворення.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту