Сковородинівці долучилися до участі в «Головному таборі країни» на Київщині

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівці долучилися до участі в «Головному таборі країни» на Київщині

Минулого тижня на Київщині під патронатом Київської обласної військової адміністрації відбувся атмосферний і насичений подіями семиденний захід – всеукраїнський комплексний освітньо-виховний просвітницький захід «Головний табір країни. Київщина». Університет Григорія Сковороди в Переяславі представляла велика кількість студентської, активної переяславської молоді – Катерина Аврамич, Вадим Домарецький, Дана Махмудова, Віктор Смірнов, Володимир Герасименко, Роман Беркут, Тимур Гейбатов й викладач Олег Водяний.

За повідомленням організаторів, метою табору було налагодження єдиної ціннісної орієнтаційної співпраці серед молоді країни і визначення ресурсів та можливостей для молоді, презентації участі держави в процесах котрі стосуються молоді, попередження негативних проявів молодіжному середовищі та різних сферах молодіжного життя. Щодня перед молоддю Київщини виступали спікери з різних галузей – екс-міністри, діючі представники міністерств, підприємці, депутати, громадські діячі, представники молодіжних центрів, представники департаментів Київської обласної військової адміністрації, працівники Центрів зайнятості, військово-патріотичних організацій, політологи, журналісти, маркетологи, блогери, волонтери, призери олімпійських ігор тощо.

Урочисте відкриття заходу розпочалося вітальним словом голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, який прибув разом із заступником Віталієм Власюком та провів відкритий діалог з молоддю. Міністерство молоді та спорту України представляла заступниця міністра Марина Попатенко, яка передала офіційне вітання від міністра Вадима Гутцайта.

Виступ мав і ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. У промові перед молоддю він висловив переконання, що вона зіграє ключову роль у перемозі України над російським загарбником.

«Сучасна молодь має колосальний інтелектуальний потенціал і з власного досвіду я можу сказати, що з 24 лютого 2022 року молодь вже відіграла значну роль у тому, що ми на певному етапі зупинили агресора, адже наші студенти взяли до рук зброю й пішли воювати. Вони активно боронять нашу державу, віддають за неї своє життя. Окрім того наші студенти стали активними учасниками волонтерського руху, спрямованого на допомогу висушеним переселенцям та Збройним Силам Україна. З перших повномасштабного вторгнення до роботи нашого волонтерського корпусу долучилося вже понад 100 чоловік» – серед іншого відзначає Віталій Вікторович. Ректор переконаний, що ключовим завданням влади і закладів вищої освіти є збереження потенціалу нації. Під час виступу перед слухачами він зауважив, що молодь повинна залишатися в Україні, але водночас, отримувати міжнародний досвід для розвитку нашої держави.

Головний табір країни був насичений спортивними активностями, де спортсмени та тренери щодня навчали всіх бажаючих видам спорту: каяки, баскетбол, бейсбол, стрільба з лука, волейбол, спортивні танці. І, звичайно ж, день розпочинався з ранкової руханки, адже спорт – це здоровий спосіб життя і здоров’я.

Протягом семи днів, кожен з яких був тематичним, відбувалися пізнавальні майстер-класи, серед яких кожен учасників міг обрати куди піти за власними інтересами: приміром, із дзюдо від Георгія Зантараї та Ольги Дріг, з плавання від Дениса Силантьєва, з ушу, з греко-римської боротьби, з фехтування, «спорту для всіх», з українських танців, аеророзвідки, стронгмену, метання ножів та поводження зі зброєю, з виготовлення свічок, з ткацтва, гончарства, з виготовлення квітки-забавлянки, ляльки-мотанки з кукурудзиння, виготовлення браслетів з бісеру, патріотична розмальовка медового печива, виготовлення оберегів та бісероплетіння, вишивання та виставка робіт. Сковородинівці зізнаються, що навчилася багато чому новому і відкрили для себе багато пізнавального.

Надзвичайно важливо, що проводилася презентація діяльності та проведення навчання для учасників на тему мінно-вибухової безпеки, надання домедичної допомоги в екстрених ситуаціях. Відбувалася робота в групах з тренінгових кейсів із протидії інформаційній війні і токсичних відносин. Працювала театральна студія.

Про кожен день заходу обіцяють окремо розповідати на сторінці Управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації у Facebook. Відтак усі охочі мають змогу слідкувати за повідомленнями та, по доброму, заздрити тим, хто зміг долучитися до заходу наживо.

Головний табір країни, який відбувся, запам’ятається всім надовго і ще довго триматиме учасників під враженнями.  Він про можливості для молоді тут і зараз, про дієву і ефективну співпрацю Київської обласної військової адміністрації з молоддю Київщини і делегатами інших регіонів. Це навчання і змістовне дозвілля, спорт та набуття soft skills Це голос молоді, котрий почули. Хочеться сподіватися, що такі заходи стануть доброю традицією і після нашої української Перемоги.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту