Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідала команда представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні та ГО «КримSOS»: чому це важливо

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідала команда представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні та ГО «КримSOS»: чому це важливо

 Нині, в умовах повномасштабної фази російсько-української війни яка точиться з 2014 року, Університет Григорія Сковороди в Переяславі, поза своєю безпосередньою освітньою та науковою діяльністю, надає ще більшого значення соціальній місії, та вже понад півроку, так чи інакше, активно допомагає біженцям з тимчасово окупованих територій. Сьогодні, 19 серпня 2022 року, у рамках робочої поїздки до Переяславської громади до закладу завітала команда представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні та його виконавчого партнера, громадської організації «КримSOS» на чолі з фахівчинею з правових питань та зв’язків з громадами Анною Кузнєцовою.

УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. Починаючи з 1950 року, вона координує міжнародні зусилля, спрямовані на захист людей, змушених полишати свої оселі через конфлікт або переслідування. Організація надає таким особам життєво необхідну допомогу: житло, продукти харчування, воду, а також захищає їхні фундаментальні права. Представництво Агентства в Україні працює з 1994 року. Протягом років, коли Україна переживала роки конфлікту та невизначеності, УВКБ ООН надавало важливу допомогу особам, які постраждали від конфлікту, внутрішньо переміщеним особам, біженцям та особам без громадянства в країні.

У стінах сковородинівської альма-матер делегацію особисто вітали ректор університету Віталій Коцур, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник, керівник соціально-гуманітарного відділу та волонтерського корпусу університету Андрій Іващенко. Гості ознайомилися з умовами та можливостями, які надає та може надавати біженцям наш заклад, ознайомилися з роботою волонтерського корпусу УГСП, відвідали гуртожитки тощо, мали змістовну оглядову екскурсію закладом, його музеєм та творчим простором.

«24 лютого 2022 року в Україні розпочалася повномасштабна війна, яка спричинила жертви серед мирного населення та руйнування цивільної інфраструктури, змусила людей залишати свої домівки в пошуках безпеки, захисту та допомоги. УВКБ ООН присутнє в Україні та надає гуманітарну допомогу там, де це необхідно та можливо. Ми діємо як частина міжвідомчої гуманітарної допомоги та керуємо трьома кластерами – з питань захисту, житла і непродовольчої допомоги та з координації та управління таборами, надаємо психологічну допомогу та підтримку в кризових ситуаціях та багато іншого. Загальна мета оперативного забезпечення УВКБ ООН полягає в тому, щоб надати негайну допомогу тим, хто тікає від військових дій. Нині нашим найбільшим викликом є, там де це можливо, відбудувати житло до зими та надати грошову допомогу для внутрішньопереміщених осіб. Лишилися задоволені візитом до Переяслава та його університету. Ми приємно вражені як закладом, так і тією роботою яку ви проводите. Чудово, що ви можете надавати не лише прихисток, а й якісне навчання студентам з усіх куточків України і змогу викладачам реалізувати себе, передати свої знання та вміння новим поколінням українців. Впевнені, що наша співпраця тільки починається» підкреслила Анна Кузнєцова.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі має за велику честь співпрацювати з тими, хто працює, забезпечуючи право кожної людини, яка тікає від насильства, переслідувань, війни чи стихійного лиха у своїй країні, на захист та безпечне місце для життя. Ми розділяємо цю місію, раді та готові до співпраці.

Більше інформації про його діяльність можна знайти на сайті Представництва Агентства ООН у справах біженців в Україні – https://www.unhcr.org/ua/.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту