Команда УГСП завітала до Тетієва з профорієнтацією, змістовними планами та цікавими заходами

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Команда УГСП завітала до Тетієва з профорієнтацією, змістовними планами та цікавими заходами

Учора, 16 червня 2022 року, за сприяння Управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації в особі випускниці університету, заступниці начальника управління Світлани Назарук, Тетіївської районної державної адміністрації та міської ради Тетіївської територіальної громади, підтримки здобувача факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій, працівника культури краю Ярослава Гавюка, команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі та молодіжного простору «Зустріч» завітала до Тетієва з профорієнтацією, змістовними планами та цікавими заходами

Розповідаємо чим була багата ця зустріч, учасниками якої стало багато школярів, представників закладів середньої освіти, містян та внутрішньо-переміщених осіб.

У приміщенні Тетіївської міської ради делегація у складі ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура, декана факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій Вячеслава Редзюка та керівниці відділу профорієнтації та працевлаштування університету Ольги Костюкевич зустрілася з заступницею міського голови з гуманітарних питань Надією Дячук. Разом з нею гості із Переяслава провели зустріч із директорами шкіл міста Тетієва, у ході якої розповіли про перспективи навчання в УГСП, ознайомили зі структурою та спеціальностями університету, правилами прийому у 2022 році. Крім того познайомили з тонкощами написання мотиваційного листа та іншою актуальною інформацією, яка знадобиться керівникам закладів середньої освіти при роботі зі своїми випускниками.

Після цього сковородинівці мали зустріч з міським головою Богданом Балагурою та обговорили перспективи співпраці нашого закладу з Тетіївською громадою. Богдан Олегович зазначив, що йому цікаво залучити фахівців своєї громади до тренінгів з самоврядування, які в скорому часі проводитимуть для них викладачі УГСП. Освітянам Тетіївщини ж буде цікаво підвищувати свою кваліфікацію в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, що теж було проговорено в ході зустрічі.

«Приємно, що багато хто з освітян з якими делегація з Переяслава зустрічалася протягом дня хочуть здобути другу вищу освіту, перекваліфікуватися на базі нашого закладу вищої освіти. Згодом відбудеться зворотній візит делегації з Тетієва до нашого міста й закладу та підписання договору про співпрацю громади та УГСП» – підкреслює ректор університету Віталій Коцур.

У цей же час у центральному парку Тетієва працювала інша частина команди УСГП. Вона, в рамках проєкту  «Вечір просто неба» мандрівного молодіжного простору «Зустріч», збагачувала час та дозвілля тетіївчан, школярів та внутрішньо переміщених осіб різноманітними атракціями: хорошою музикою, майстер-класом із живопису. Поза тим вона проводила кар’єрне консультування, психологічний тренінг, ділилася інформацією про освітні новації й особливості вступної кампанії 2022 року, спеціальності та спеціалізації й напрямки підготовки майбутніх фахівців.

З майбутніми вступниками працювали керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич та представниця відділу Діана Головко, що розповідали про наш заклад та надавали актуальну інформацію щодо цьогорічного вступу, відповідали на численні питання охочих. До слова, директорка місцевої бібліотеки виявила ініціативу взяти до книгозбірні багато буклетів про УГСП – каже, нині до неї, з тих чи інших приводів, приходить багато абітурієнтів, відтак усім наполегливо рекомендуватиме наш заклад.

Концертна програма відомого сковородинівського дуету «Lyach/Petrova» звеселила учасників дійства підбадьорюючими, мотивуючими українськими сучасними піснями, а «Бій подушками» який модерували керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко та фахівець відділу Вадим Домарецький, разом з співочим талантом та влучними жартами Андрія Володимировича, зарядили тамтешню молодь позитивними емоціями та драйвом.

Не менш цікавим і захоплюючим видався майстер-клас з живопису від члена Національної спілки художників, доцента кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Романа Мотузка, який наостанок зустрічі ще й доповнив мистецьку програму дійства віртуозною грою на гітарі. Себто те, що є звичним для багатьох переяславців, для яких не велика кількість талантів Романа Миколайовича не є секретом, абсолютно наново сприймалося великою кількістю тетіївчан, які завітали до парку на зустріч з гостями міста та громади.

Поза тим, усі охочі мали змогу попрацювати з психологинею, кандидатом психологічних наук, волонтеркою Альоною Іващенко. Прикметно, що відвідати психологічний тренінг виявили бажання не тільки школярі, а й психологи із закладів середньої освіти міста.

«Усі були здивовані, що так здалеку і так швидко, фактично за кілька днів після запрошення, приїхали гості – тетіївчани. Ті, з ким ми спілкувалися, були дуже задоволенні, гостинні та не просто висловлювали бажання вступати до університету, а вже, навіть, позаповнювали анкети та будуть готуватися до вступу. Відтак, ця зустріч мала справді багато плодів як для нас так і для тетіївчан, з якими ми будемо ще більше спілкуватися та співрацювати» – підсумовує зустріч керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту