Університет Григорія Сковороди в Переяславі співпрацюватиме з Національним заповідником «Софія Київська»: підписано договір

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі співпрацюватиме з Національним заповідником «Софія Київська»: підписано договір

Учора, 15 червня 2022 року, делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі ректора закладу, доктора історичних наук, професора Віталія Коцура та проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидата історичних наук, доцента Василя Дудар завітала до Національного заповідника «Софія Київська» та провели плідну робочу зустріч з генеральною директоркою заповідника Нелі Куковальською.

У ході зустрічі підписано договір який передбачає співпрацю сторін у сфері освіти та науки з метою ефективного використання спільних можливостей щодо сприяння подальшому розвитку наукового та інноваційного потенціалу, в тому числі проведенні спільних наукових досліджень.

Повідомляється, що співпраця відбуватиметься на безоплатній основі у сфері інноваційної діяльності та передбачає активізацію та удосконалення навчальної/освітньої діяльності; поліпшення умов надання освітніх послуг; ефективний професійний розвиток працівників; запровадження спільних проєктів; мобілізацію та ефективне використання освітніх ресурсів; науково-дослідну та науково-методичну роботи в галузі історії, мистецтвознавства й культурно-освітню роботу на засадах рівності та взаємності.

«Нинішній договір підкреслює та наново легітимує багаторічну дружбу і певні прояви співпраці УГСП та «Софії Київської», які мали багато років до цього. Якщо говорити більш предметно, то вже офіційно наша співпраця передбачає обмін професорсько-викладацьким складом та науковими працівниками з метою стажування, читання лекцій, проведення спільних навчальних/освітніх та наукових заходів; проведення спільних конференцій та семінарів за узгодженою тематикою, обмін науковою літературою, публікація результатів спільної науково-дослідницької діяльності в журналах та наукових виданнях сторін.

Серед перспектив і спільна участь в міжнародних академічних програмах, виконання спільної дослідницької роботи в рамках міжнародних грантів, й співробітництво в організації програм обміну здобувачами вищої освіти з метою навчання, стажування, виробничої практики, дослідницької роботи. Є думки щодо того аби розробляти спільні проєкти на отримання грантів національних та міжнародних програм, проводити відкриті лекції, семінари, симпозіуми, навчальні/освітні заходи, консультації та інші заходи в межах статутних завдань та напрямків діяльності. Є плани та надії на розробку методичного та інформаційного забезпечення  навчального/освітнього процесу, підготовку та видання підручників, навчальних посібників, інших методичних видань, у тому числі в електронному форматі. Зараз слід дочекатися нашої перемоги, закінчення війни аби позбутися загальних крайніх завад для плідної співпраці»  переповідає предметний бік домовленостей ректор університету Віталій Коцур.

Вітаємо колектив нашого та партнерського закладів з цією важливою домовленістю. Переконані, що наша співпраця має великі перспективи, і вже незабаром ми сповістимо про її перші витоки!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту