Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі увійшли до нового складу Молодіжної ради Переяславської громади

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі увійшли до нового складу Молодіжної ради Переяславської громади

Учора, 15 червня 2022 року, об 11:00 в залі засідань Переяславської міської ради відбулися установчі збори для формування складу Молодіжної ради Переяславської міської територіальної громади на найближчі два роки.

З вітальними словами до майбутніх депутатів звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, начальник відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я Валерій Мільгевський, голова Молодіжної ради при КОДА Діана Прідьма, керівниця напряму мережування молодіжних рад України в Українській асоціації молодіжних рад Ольга Дзержинська, колишній заступник голови Молодіжної ради Переяслава Владислав Міранович та голова Ініціативної групи по створенню молодіжної ради Володимир Сонько. Усі вони відзначили, що молодіжна політика є одним із найважливіших напрямків діяльності влади, від молоді чекають ідей та пропозицій, які, попри усі виклики часу, намагатимуться втілити в життя. Поза тим, молодь справді здатна впливати на молодіжну політику області та країни – делегатів ознайомили з інструментарієм та можливостями для такої діяльності.

Після обрання головуючого, секретаря та лічильної комісії установчих зборів визначалися та затверджували депутатський склад молодіжної ради. У 2022 році він є, як ніколи, репрезентативним – школярі, студенти, члени громадських організацій та інституцій міста, міської раді дітей Переяслава, самовисуванці, представники активної молодь, які виявили бажання не стояти осторонь молодіжної політики в громаді.

Слід зазначити, що левову частку депутатського корпусу налічують представники Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Представники Студентської ради  УГСП – Катерина Аврамич, Роман Беркут, Дана Махмудова, Анна Петрик та Марина Прокопенко; представник Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених УГСП Ярослав Созонюк; представники соціально-гуманітарного відділу Вікторія Власюк та Вадим Домарецький та відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю університету Максим Левченко.

На посаду голови молодіжної ради претендували троє осіб – самовисуванка Анна Сахно, представник ГО «Світ без залежності» Євгеній Лой, внутрішньо переміщена особа, випускниця Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ірина Іваннікова. Усі кандидати презентували свої програми та власне бачення розвитку молодіжної політики міста, розповіли про перші три кроки на посаді. Врешті, перемогу здобула Анна Сахно. У свої промові новообрана молодіжна лідерка міста зазначила, що спільно з депутатським корпусом вона працюватиме над створенням умов для підвищення участі молоді у процесах ухвалення рішень. Планується спілкування з молоддю, різноформатні опитування, аналіз відповідей та потреб, спираючись на які Рада готуватиме пропозиції та втілюватиме проєкти.

Першим заступником голови молодіжної ради став колишній очільник Молодіжної ради Володимир Сонько. Він переміг у найближчого конкурента на один голос, адже у нового складу депутатського корпусу є чітке бачення того, що у своїй роботі їм не обійтися без успішного досвіду попереднього складу молодіжної ради, який лишає по собі потужний бекграунд проєктів та втілених ініціатив. Секретарем новообраної ради стала Ірина Іваннікова.

Наостанок затвердили положення про молодіжну раду Переяславської міської територіальної громади.

Наступного разу нове скликання Молодіжної ради збереться під купомо на Хмельницького 25/27 уже у прийдешню середу, 22 червня – формуватимуть предметний план роботи, проговорюватимуть ідеї депутатів та можливо визначаться з кількома проєктами на найближчий час.

Нагадаємо, що як консультативно-дорадчий орган Молодіжна рада вперше була сформована в нашому місті у 2019 році. Вона гуртує молодь від 14 до 35 років задля спільної праці над покращенням молодіжної політики в межах громади.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту