«Кіно під відкритим небом» від соціально-гуманітарного відділу університету – історія проєкту та прийдешні плани

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Кіно під відкритим небом» від соціально-гуманітарного відділу університету – історія проєкту та прийдешні плани

За статистикою щонайменше 50% мешканців Переяславської громади – діти та молодь, а Університет Григорія Сковороди в Переяславі й поготів є ключовим осередком для їх навчання, дозвілля та розвитку. На прикрість, у нашій громаді фактично відсутні місця для якісного розвитку дозвілля, культурного відпочинку, оздоровлення молоді, особливо у літні періоди, коли школярі та студенти перебувають на канікулах та мають багато вільного часу, який проводять сидячи вдома за комп’ютером та гаджетами.

25 червня 2020 року на центральній площі міста відбувся перший показ мультфільму просто неба. Усі бажаючі мали змогу подивитися мультфільм «Уперед», який обрали шляхом голосування в соціальній мережі Instagram. На період пандемії кіно «просто неба» було гарним способом провести вечір на свіжому повітрі, в колі однодумців та нових знайомих. Цю дату можна назвати датою народження проєкту «Вечір просто неба», який спільно з громадською ініціативою «GORIZONT» започаткував соціально-гуманітарний відділ. Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Проєкт увібрав в себе онлайн-концерти, вечори живої музики на центральній площі міста, перегляд кінофільмів та мультфільмів й офлайн концерти.

Саме спілкування та можливість відчути підтримку одне одного є чи не найважливішим аспектом нашого життя у часи соціального дистанціювання та повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Саме через відчуття єдності відбувається перезапуск людської свідомості, такі вечори мотивують долучатись до громадських активностей та виходити з травматичного стану, у якому ми всі нині перебуваємо. Особливо варто зважати на дітей, адже для них особливо важливо отримати можливість спілкуватись та гармонійно розвиватись.

«У перспективі ми плануємо створити вуличний громадський простір «Зустріч», який стане популярним місцем відпочинку мешканців громади. Перегляд хорошого кінофільму або мультфільму на свіжому повітрі – відмінний спосіб розслабитися, провести час з друзями та родиною у вихідний день. А правильно підібрана тематика фільмів стає не лише розвагою, а й методом виховання, навчання та мотивації до хороших справ» зазначає керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Іващенко.

Слід зазначити, що як і вперше так і донині кінопокази організовуються на найвищому професійному рівні – з дотриманням вимог безпеки проведення масових заходів та діючих карантинних вимог та вимог воєнного часу. Наразі кожен новий кінопоказ стає направду вражаючим та сімейним, адже об’єднує всі вікові категорії – від малечі до людей поважного віку, охочих до знайомства з чарівним світом українського кіно.

Кіно під відкритим небом – це чудова нагода аби провести вечір атмосферно поруч з рідними, друзями та новими знайомими. Для нас важливо, аби сковородинівці та жителі громади мали змогу круто відпочити та активно проводити своє дозвілля. Надзвичайно приємно, що на такі заходи збирається чимало людей, оскільки люди вже стомилися перебувати вдома чи читати сумні новини, а відтак ми створюємо гарний привід «вибратися в місто».

З нагоди дня кіно під відкритим небом плануємо запрошуємо вас провести вечір у нашій компанії – у понеділок, 6 червня 2022 року, о 20:30 між гуртожитками Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбудеться показ української комедійної стрічки «Наші котики». Події фільму розгортаються 2014 року на початку Російсько-української війни. Це трагікомічна історія пригод трьох бійців АТО, що трапляється з ними під час бойового чергування на «найглухішій» з усіх можливих позицій фронту. За основу взяли реальні розповіді бійців добробатів та ЗСУ.

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу університету

Перейти до вмісту