Своє повноцінне функціонування відновив медичний пункт УГСП: графік роботи та усі деталі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Своє повноцінне функціонування відновив медичний пункт УГСП: графік роботи та усі деталі

З 2 червня 2022 року задля належного медичного забезпечення студентів та співробітників Університету Григорія Сковороди в Переяславі, мешканців студмістечка, своє повноцінне функціонування відновив оснащений медичний пункт УГСП – він працюватиме у будні, з 8:00 до 12:00 на першому поверсі гуртожитку №1.

Історія появи в університеті нової медсестри є направду дивовижною – 23 лютого вона виїхала з дому на декілька днів аби допомогти своїй доньці, студентці нашого університету, поклеїти шпалери в кімнаті гуртожитку. У потязі їй повідомили про те, що почалася війна.

«Я довго добиралася, потяг запізнювався і їхав на шість годин довше. Не могла виїхати назад, залишилася аби допомогти у облаштуванні медичного пункту в укритті, яке ми зібрали спільно з відділом інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю. Потім допомогала з підбором і сортуванням ліків волонтерському корпусу університету. За ці три місяці, з першого ж дня війни, встигла багатьом допомогти, тільки в околицях студмістечка певно людей сто набереться – від жінки яка бігла в укриття і зламала руку до студентки, в якої на фоні повітряних тривог стався гіпертонічний криз і ми її відкачували декілька разів. Найбільше, за спостереженнями, зверталися з приводу нервових зривів, респіраторних захворювань. Переселенці звертаються з приводу інфекцій і отруєнь – на прикрість, ховаючись від дій окупантів, їм доводилося споживати воду не найкращої якості. Щодо досвіду, то раніше я працювала медичною сестрою в хірургічному відділенні, маніпуляційною медсестрою в неврологічному відділенні, постовою медсестрою  і 13 років була підземною медсестрою в шахті» – розповідає нова медична сестра університету та додає, що вона постійно на місці, проте допомагає територіальній обороні нашого закладу, а відтак, у разі відсутності її в кабінеті, просить телефонувати.

Медпункт оснащений усіма необхідними медичними препаратами. Медична сестра має змогу проводити медичний огляд, надавати першу домедичну допомогу.

Контактна інформація: + 38 (095) 43-804-63 (Вікторія Вікторівна Рагиня).

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту