Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Вихованка аспірантки нашого університету стала золотою призеркою Дефлімпійських ігор з метання молота

Збірна України продовжує впевнено лідирувати у командному заліку XXIV Дефлімпійських ігор у бразильському місті Кашіас-ду-Сул – змагань найвищого рівня для атлетів із вадами слуху, які мали відбутися у грудні 2021-го, але були перенесені на травень 2022 року. Змагання уже принесли опосередковану перемогу до скарбнички Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Відділ аспірантури та докторантури Університету Григорія Сковороди в Переяславі вітає аспірантку ІІІ року навчання спеціальності 017 Фізична культура і спорт, заслуженого тренера України Наталію Вікторівну Василенко з перемогою її вихованки – золотої призерки Дефлімпійських ігор з метання молота, Римми Філімошкіної.

Слід додати, що за підсумками 10 днів українці подолали рубіж у 100 медалей. Четверту нагороду та третю золоту від Донецької області у скарбничку нашої держави принесла заслужений майстер спорту України Римма Філімошкіна із міста Маріуполь. У фіналі змагань із метання молота 10 травня серед представниць Казахстану, Камеруну, Кенії, Словаччини, Чехії та України наша спортсменка показала найкращий результат – 61.86 м.

Аспірантка УГСП уже давно має багато перемог, які щедро віддячені важливими державними нагородами. Указом Президента України №400/2017 від 02.12.2017 р. за значний особистий внесок у розвиток дефлімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною дефлімпійською збірною командою України на XXIII літніх Дефлімпійських іграх 2017 року Наталію Василенко було нагороджено Орденом княгині Ольги II ступеня.

Відділ аспірантури та докторантури Університету Григорія Сковороди в Переяславі бажає  аспірантці і її вихованцям  нових звершень і перемог на славу України та сковородинівської альма-матер! Пишаємось вами та вашими перемогами!

 

Пресцентр відділу аспірантури та докторантури університету 

Перейти до вмісту