Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідали діти з тимчасово окупованих територій Сходу України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі відвідали діти з тимчасово окупованих територій Сходу України

Близько опівдня, 12 травня 2022 року, команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі вітала в стінах альма-матер гостей – групу дітей з числа внутрішньопереміщених осіб із місць проведення бойових дій Донецької області, які нині тимчасово проживають на території Переяславської громади. Вони завітали до закладу з метою екскурсії й морально-психологічного розвантаження. Ініціатором зустрічі виступив ректор університету, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур та команда університету.

Серед числа дітей були особи, які нині закінчують школу, відтак зустріч мала ще й профорієнтаційне спрямування.

На початку зустрічі до юних гостей звернувся очільник університету та декани та факультетів. Позаяк серед співорганізаторів заходу була кафедра  медико-біологічних дисциплін і валеології факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, то її представники розповіли та показали дітям правила надання першої домедичної допомоги та розповіли про ще кілька правил, які є актуальними й здатні зберегти їхнє життя та здоров’я а також безпеку всіх, хто навколо. Надалі зустріч перемістилася до мистецьких та інноваційних аудиторій  факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва та факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій. Діти з цікавістю розглядали спортивний та атлетичні зали університету у компанії викладачів та тренерів з факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, які, користуючись нагодою, запросили дітей записуватися до гуртків та секцій університету і, по можливості, спортивно зростати у сковородинівській родині. Гадаємо, дітей неабияк надихнув ринг, подарований університету його відомими випускниками, всесвітньовідомими боксерами Віталієм та Володимиром Кличками. Сповнені захвату і непідкупного інтересу були й мандрівки університетським простором бібліотеки та території альма-матер – аудиторіями де вчаться ті хто опановує цифрові технології, географію та біологію, книжковими сховищами та читальними залами. Переконані, знання та вміння які вони отримали протягом цього дня надихнуть їх, рано чи пізно, продовжити навчання в УГСП – попередньо гості старшого шкільного віку вже висловили таке бажання та, навіть, заповнили анкети вступників й розібрали роздатковий матеріал про спеціальності вишу не лише для себе, а й своїх друзів.

«Нині ми всі живемо у справді складний час, а тому для тих людей і дітей, які реально зіштовхнулися з окупацією рідним міст і сіл, перебували у самому горнилі війни, надзвичайно важливо розвантажуватися та змінювати обстановку. Можливо, зараз їм і не до того аби думати про вступ, але ж майбутнє незворотнє, і коли у них постане вибір закладу освіти вони згадають що були в нашому ошатному безпечному закладі, який очолює наймолодший ректор України (цьому діти надзвичайно здивувалися) і, цілком імовірно, оберуть його для подальшого опанування того чи іншого фаху» говорить один із співініціаторів зустрічі, керівник навчально-наукового відділу університету, кандидат історичних наук, старший викладач Юрій Козубенко.

Попередньо планується, що такі зустрічі стануть надалі звичними, адже контингент внутрішньопереміщених осіб, які перебувають на Переяславщині постійно змінюється – сюди прибувають нові люди, яким не менш цікаво побачити не лише місто, а й його освітню окрасу. Як би там не було, а в УГСП завжди раді гостям.

 

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту