Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Здобувача університету Олексія Коваленка нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни»

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами ряд військовослужбовців.

Серед нагороджених, відповідно до Указу Президента України№183/2022 «Про відзначення державними нагородами України», студент І курсу факультету технологічної і математичної освіти, спеціальності 014 Середня освіта (трудове навчання та технології) Олексій Коваленко, старший солдат 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Його народжено медаллю «Захисник Вітчизни».

Починаючи з 2015 року цією медаллю нагороджуються ветерани війни та особи, які брали участь у визволенні України від фашистських загарбників, та інші громадяни України за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України. Відзнака виготовляється з латуні і має форму обрамленого бортиком кола. На лицьовому боці медалі у центрі зображено щит, накладений на меч. На щиті – контури державного кордону України і напис «Україна». У лівій верхній частині медалі – по колу напис «Захисник Вітчизни», у правій нижній частині – зображення лаврової та дубової гілок.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, родина факультету технологічної і математичної освіти вітає Олексія Юрійовича з відзначенням його військової доблесті та бажає йому миру та здоров’я. На таких хлопцях, як він і його побратими, тримається Україна!

Пресцентр факультету технологічної і математичної освіти

Перейти до вмісту