Президент Зеленський нагородив здобувача університету Дмитра Копила орденом «За мужність» ІІІ ступеня – наші вітання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Президент Зеленський нагородив здобувача університету Дмитра Копила орденом «За мужність» ІІІ ступеня – наші вітання

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами захисників та захисниць Збройних Сил України. Відповідний Указ №295/2022 опублікований на сайті глави держави. Серед нагороджених  орденом «За мужність» ІІІ ступеня є й студент І курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університет Григорія Сковороди в Переяславі, кременчуківець, член ГО «АТО-Майдан-Кременчук», старший сержант Дмитро Копил.

Як зазначається у документі, нагороди присвоєно «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Біографічна довідка. Дмитро Михайлович Копил народився 9 лютого 1974 р. У 1992р. закінчив професійно-технічне училище та пішов проходити військову службу в Збройних Силах України. Потім працював охоронцем на різних підприємствах міста Кременчука. З серпня 2014 р. призваний за частковою мобілізацією  для участі в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. З 2016 р. перебував на посаді головний сержант-командир відділення. Ним неодноразово була підбита та знищена ворожа техніка. У 2020 р. був звільнений у запас. Вів повсякденне життя, працював на одному з підприємств міста Кременчука. Має дружину та трьох доньок. Нині  знаходиться на війні проти росіян та знову боронить нашу країну.

Вітаємо Дмитра із заслуженою нагородою. Янгола охоронця та нових звитяг на шляху до спільної перемоги. Разом ми сила! Разом до перемоги!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту