Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов до трьох рейтингів інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA». Які результати?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі увійшов до трьох рейтингів інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA». Які результати?

Учора, 3 травня 2022 року, інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» було оприлюднено результати кількох рейтингів закладів вищої освіти за кількістю осіб вступників, зокрема рейтинг зарахованих на бюджет, зарахованих на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) та найбільший бал ЗНО на бюджет.

Знайомимо вас з результативністю Університету Григорія Сковороди в Переяславі у цих рейтингах.

Наразі УГСП продемонстрував найкращий результат у рейтингу вступників, зарахованих на контракт увійшовши до сотні кращих закладів та зайнявши 73 місце серед майже чотирьохсот закладів. У рейтингу враховано всіх осіб, зарахованих на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб на перший курс, для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання. Повідомляється, що дані в таблиці ранжовані за кількістю осіб, зарахованих на контракт.

Буквально однієї позиції забракло нашому закладу аби увійти до аналогічного рейтингу щодо зарахованих на бюджет – тут ми 101-ші серед понад як двохсот закладів. У цьому рейтингу враховано всіх осіб, зарахованих на навчання за кошти державного та місцевого бюджетів на перший курс для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання. Рейтинг також включає показники «Зараховано на контракт», «Співвідношення кількості осіб зарахованих на контракт до зарахованих на бюджет», а також конкурс на 1 бюджетне місце.

Слід зазначити, що до рейтингу не включені вищі військові навчальні заклади (вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання) та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти через відсутність відповідних даних у Єдиній державній базі з питань освіти.

«Конкурс на одне бюджетне місце розрахований як співвідношення загальної кількості поданих заяв до загальної кількості осіб, зарахованих на навчання за кошти державного бюджету. До розрахунку беруться тільки ті заяви вступників, які прийняті до розгляду закладом освіти та мають встановлений «пріоритет», що зазначається абітурієнтом під час подання заяви про вступ на бюджет» пояснюють автори рейтингу.

За показником середнього бала зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтів, яких у 2021 році зараховано до вишів на навчання за кошти державного або місцевого бюджету Університет Григорія Сковороди в Переяславі 183-ій, дещо покращивши свій результат порівняно з 2020 роком. Середній бал сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання розраховано серед усіх осіб, зарахованих на навчання за кошти державного та місцевого бюджетів на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання.

До рейтингу не включені заклади вищої освіти, до яких у 2021 році зараховано менше ніж 5 осіб на бюджет, а також вищі військові навчальні заклади (вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання) та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів через відсутність відповідних даних у Єдиній державній базі з питань освіти.

У всіх рейтингах використані дані 2021 року, отримані інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» з Єдиної державної бази з питань освіти за договором з ДП «Інфоресурс».

«Нині, в умовах війни, Університет Григорія Сковороди в Переяславі працює не лише за своїм основним призначенням, а й, допомагаючи захисникам, докладає усіх зусиль задля наближення нашої Перемоги. Разом з тим ми покращуємо якість надання освітніх послуг нашими викладачами, і тому нам надзвичайно важливо розуміти, які рейтинги ми маємо наразі. Показники, які ми маємо за підсумками 2021 року, є набагато кращими ніж у попередні роки. Ми чітко розуміємо наші можливості, маємо достатньо великий потенціал та молоду команду, яка має правильне бачення щодо розвитку університету. Тому, думаю, що з кожним роком ми лише нарощуватимемо наші показники та точно докладатимемо усіх зусиль для того аби якісно надавати освітні послуги навіть в тих умовах які маємо нині» коментує рейтинги ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Інші рейтинги Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA» за результатами вступної кампанії 2021 року дивіться за посиланням. Рейтинг минулого року дивіться за посиланням.

За матеріалами «Osvita.ua»

Перейти до вмісту