«Российская наука» йде за кораблем: Уряд України припинив дію угоди з рф про науково-технічне співробітництво країн

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > «Российская наука» йде за кораблем: Уряд України припинив дію угоди з рф про науково-технічне співробітництво країн

У п’ятницю, 29 квітня 2022 року, під час засідання Уряду ухвалено розроблений Міністерством освіти і науки законопроєкт «Про припинення дії Угоди між Урядом України та Урядом російської федерації про науково-технічне співробітництво», а також відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє сайт МОН.

«Не може бути жодної співпраці українських науковців із країною, яка розпочала широкомасштабну агресію на території нашої держави, безжально вбиває цивільне населення, руйнує житлові будинки та заклади освіти», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Законопроєктом пропонується повністю припинити співробітництво між міністерствами освіти, науково-дослідними установами, науковими організаціями та товариствами, вищими навчальними закладами та підприємствами тощо. Відповідно до Регламенту КМУ, законопроєкт буде передано до Верховної Ради України.

Зазначимо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі припинив усі види такого співробітництва задовго до цього рішення. Ми категорично проти співпраці з країною, яка заподіяла закладам освіти внаслідок своєї відвертої агресії, збитків на понад 5 млрд доларів. Повністю зруйнувала понад сотню закладів освіти, зокрема наших партнерських університетів, та частково пошкодила 923 заклади. Прикро, що ця статистика донині змінюється, й після ворожих обстрілів підтверджуються нові факти руйнувань. Ми ніколи не пробачимо цього росії, і ніколи не потиснемо руку колегам, мовчання яких толерує цю війну.

Прикро, але в таких умовах наша співпраця не може крокувати кудись інакше аніж слідом за кораблем цієї країни.

 

Пресслужба університету, за матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту