Іспити на знання державної мови в Україні відновлять. Вони і надалі складатимуться з письмової та усної частин

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Іспити на знання державної мови в Україні відновлять. Вони і надалі складатимуться з письмової та усної частин

З 26 квітня 2022 року відновлюється реєстрація для участі в іспиті на визначення рівня володіння державною мовою. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Національна комісія зі стандартів державної мови.

Повідомляється, що призупинення іспитів через військову агресію проти України було непростим кроком для Комісії, зважаючи на значущість української мови для нашого народу і її роль у цій боротьбі.

«Війна ще триває і небезпеки поряд, але багато міст України поступово повертаються до відносно нормального життя. Наше найголовніше завдання на сьогодні – відновити проведення іспиту вже в умовах воєнного стану», – наголосили в Нацкомісії.

Відомо, що іспит і надалі складатиметься з письмової та усної частин, матеріали для підготовки залишаються актуальними.

Між іншим, Університет Григорія Сковороди в Переяславі 15 вересня 2021 року став майданчиком для проведення іспиту, призначеного для громадян, яким потрібно підтверджувати рівень володіння державною мовою для виконання своїх службових обов’язків.

Якщо серед ваших знайомих є ті, хто має потребу скласти іспит, орієнтуйте їх на його складання на базі іспитового майданчика в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

За матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту