Міжнародна освітянська та наукова спільнота надає підтримку для українців: актуальні можливості для сковородинівців

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Міжнародна освітянська та наукова спільнота надає підтримку для українців: актуальні можливості для сковородинівців

У нелегкий час військової агресії рф проти України і проти українського народу, кожному з нас надзвичайно важливо використовувати всі можливості для саморозвитку та підвищення потенціалу нашої країни.

Відділ міжнародних зв’язків і проєктної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі підготував добірку пропозицій від закордонних інституцій, які пропонують допомогу українським студентам та науково-педагогічним працівникам.

25 повних стипендій на навчання для українських біженців

Для студентів, які втекли зі своєї батьківщини України, щоб уникнути російського вторгнення 24 лютого 2022 року, Ванкуверський інститут медіа-мистецтв (VanArts) пропонує 25 повних стипендій на навчання за однорічними дипломними програмами для вступу навесні 2022 року.

Дедлайн: 4 квітня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Стипендії для науковців з України, які перебувають в небезпеці

TSI пропонує стипендії в установах OSUN для вчених, які втратили свої академічні посади або не можуть залишитися у своїх країнах через погрози чи дії з боку авторитарних режимів, переслідування за їхні погляди чи ідентичність або ж інші ризики. Стипендійна діяльність може включати викладацьку, дослідницьку, письмову та іншу творчу діяльність.

Дедлайн: 16 квітня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Допомога українським студентам від Університету Вітовта Великого

Університет Вітовта Великого (VDU) готовий допомагати українцям. Створений при університеті фонд підтримує студентів, які постраждали від війни в Україні.

Поза стипендійною підтримкою та проживанням, Університет Вітовта Великого пропонує короткі інтенсивні курси базової литовської мови (30 академічних годин) з нуля. Мета курсів: дати базові знання литовської мови (A 1.1) – це допоможе слухачам почуватися вільно в Литві.

Заявки подаються на постійній основі (до окремого оголошення).

Детальніше за посиланням.

Можливості для українських студентів від Болонського університету

Болонський університет приймає на одиничні навчальні заходи українських студентів, які перебувають в Італії через війну в своїй країні.

Якщо ви український студент і вам довелося перервати навчання в Україні через війну, Болонський університет дозволяє вам продовжити навчання прямо зараз. Ви зможете відвідувати лекції, які ще тривають, складати іспити та отримувати кредити за одиниці курсу першого і другого семестру 2021-2022 н. р. Отримані кредити можуть бути визнані для можливого майбутнього зарахування на освітню програму.

Дедлайн: 20 липня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Можливості для українських студентів від університету міста Клуж-Напока, Румунія

Студенти, які навчаються в університетах України і були змушені покинути зону конфлікту та перебувають зараз у Румунії, можуть долучатись до навчання за своїми спеціальностями згідно з навчальними планами Університету Бабеша-Боляї.

Інформація стосовно умов зарахування на навчання та процедури подачі документів.

Детальніше за посиланням.

Продовження навчання чи роботи в університетах Угорщини для студентів та викладачів з України

Громадський Фонд «Темпус» чекає заяви від студентів закладів вищої освіти України, які бажають продовжити навчання в Угорщині в повній або частковій формі. А також заяви від викладачів ЗВО, які бажають взяти участь в програмі академічної мобільності у закладах вищої освіти Угорщини.

Детальніше за посиланням.

Шведська королівська академія наук оголошує стипендії для українських вчених для проведення досліджень у Швеції

Громадяни України можуть подати заявку на отримання фінансування для сприяння проведенню своїх досліджень у Швеції під час війни або у зв’язку з нею. Дослідження проводять у шведському університеті або в одному з науково-дослідних інститутів Академії.

Витрати, які може покривати стипендія, включають, наприклад, витрати на проживання, подорожі, а також інші витрати, які можуть бути пов’язані з тимчасовим переїздом до Швеції.

Детальніше за посиланням.

Для істориків-дослідників – стипендії від Інституту Історії Чеської Академії наук

Директор Інституту історії Чеської академії наук (IH CAS) оголошує про відкриття пропозицій щодо інтеграції наукових дослідників з України до програми стипендій Researchers at Risk Fellowship при Інститут історії на посади: аспірант / кандидат наук (захист дисертації протягом останніх 8 років) / науковий співробітник.

Заявники мають бути громадянами України, не повинні проживати за межами України більше одного року на момент подачі заяви, мати освіту, необхідну для даної посади.

Дедлайн: 30 квітня 2022 року.

Детальніше за посиланням.

Раніше ми уже розповідали про те, як підтримує сковородинівців світова спільнота.

 

Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності

Перейти до вмісту