Світова спільнота активно підтримує сковородинівців: ознайомлюємо з актуальними пропозиціями у галузі міжнародної та проєктної діяльності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Світова спільнота активно підтримує сковородинівців: ознайомлюємо з актуальними пропозиціями у галузі міжнародної та проєктної діяльності

Після вторгнення рф на територію нашої суверенної держави, всі громадяни України активізували свої можливості для підтримки своєї країни. Університет Григорія Сковороди в Переяславі також не залишився осторонь. Ми щодня працюємо на своїй маленькій, але не менш важливій, ділянці фронту – у галузі міжнародної співпраці, адже разом – ми сильніші.

До всіх партнерських установ Університету з Туреччини, Польщі, Чехії, Литви, Латвії, Іспанії, Кіпру, Болгарії, Німеччини відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності було підготовлено і надіслано ряд листів-звернень: про допомогу ЗСУ, нашій територіальній обороні, про підтримку петиції щодо закриття неба над Україною, надання додаткових можливостей для професійного розвитку нашого професорсько-викладацького та студентського складу.

Відгук не змусив на себе чекати, адже світова спільнота активно підтримує нас. Менше ніж за тиждень петиція набрала більше голосів, ніж було потрібно для початку її розгляду. Байройтський університет, Університет Деусто, Карлів університет, університет імені Гаріка Масаріка у Брно, Гановерський університет, німецька фундація DAAD, європейський офіс ERASMUS+, Стамбульський фонд науки і культури і багато інших закордонних інституцій передали значну гуманітарну допомогу та кошти на підтримку нашої держави, за що ми щиро дякуємо. Крім того, в ряді європейських міст та закладів вищої освіти проводяться акції та мітинги на підтримку суверенності України та проти агресії росії.

Для професорсько-викладацького і студентського складу Університету закордонні установи надають додаткові можливості щодо розвитку професійної діяльності, в тому числі наукової, а також участі у стипендіальних і грантових програмах. Наразі відділ міжнародних зв’язків і проєктної діяльності опрацював основні можливості, які представлені у галузі освіти і науки для професорсько-викладацького складу і здобувачів всіх рівнів освіти та закликає долучитися до участі у таких програмах.

Інформація доступна за лінком: https://cutt.ly/MSYAhYo.

На сайті відділу міжнародних зв’язків і проєктної діяльності інформація щодо представлених можливостей постійно оновлюється, а фахівці відділу завжди відкриті до консультацій.

Кожен з нас може допомогти та діє по мірі своїх сил і можливостей. Ми молимось і віримо – вже незабаром зможемо святкувати перемогу нашої благословенної рідної України!

Інформацію надано відділом міжнародних зв’язків і проєктної діяльності

Перейти до вмісту