Університет Григорія Сковороди в Переяславі вшанує День Героїв Небесної Сотні: програма заходів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Університет Григорія Сковороди в Переяславі вшанує День Героїв Небесної Сотні: програма заходів

20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Саме у цей день, 2014 року, в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну  цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

Уже традиційно з метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави в УГСП намічено низку тематичних заходів. Вони відбудуться у понеділок, 21 лютого 2022 року.

Об 11:20 в холі другого поверху навчального корпусу №1 відбудеться традиційне вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

О 13:00 у читальному залі Сигізмунда III розгорнеться робота круглого столу «Україна у боротьбі за гідність та свободу». Серед іншого, у програмі заходу заплановано перегляд документальної стрічки «Зима у вогні» – достовірно точного, цікавого і драматичного фільму, який занурить глядачів у драматичну і чудову історію української Революції, у висоти людського духу, хоробрості, мужності, героїзму, і в глибини людського падіння, страху, жорстокості і цинізму.

Фільм-хроніка показує 93-денний період зими 2013-2014, описуючи події як рух за громадянські права, що перетворюється на підтримувану мільйонами людей революцію і громадянську непокору. Туди увійшли інтерв’ю з протестувальниками, записи з місця подій та «великомасштабний» погляд на конфлікт. Картина знята за участі «Netflix» та отримала багато номінацій, зокрема на «Оскар».

Після перегляду стрічки відбудеться її обговорення за участі переяславських очевидців подій Революції Гідності та усіх охочих.

Поза тим, на початку зібрання відбудеться екскурс виставкою «Україна незалежна. Україна соборна. 1917 – 1922 рр.», початок експозиції якої в університеті розпочався ще напередодні Дня Соборності України, який проведе старша наукова співробітниця НІЕЗ «Переяслав» Наталія Заїка.

Заходи відбудуться з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням соціальної дистанції

Пам’ятаймо про загиблих братів і сестер українців, які ціною власного життя відстояли свободу та європейське майбутнє України.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту