Команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилася до Всеукраїнського містобудівного форуму від НЕБАУ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі долучилася до Всеукраїнського містобудівного форуму від НЕБАУ

Сьогодні, 18 лютого 2022 року, у Міжнародному виставковому центрі (Київ, Україна) розгорнулася робота Всеукраїнського містобудівного форуму, де з’ясовують чого очікувати у 2022 році. Говорять про зелені технології, цифровізацію та основні тренди наступного десятиріччя у проектуванні, експертизі та будівництві. Серед інших у заході бере участь делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі: кандидата педагогічних наук, доцента, проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника; фахівчиня відділу міжнародних зв’язків Наталія Устич; кандидат економічних наук, викладач кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій Леся Тірбах та кандидат історичних наук, доцент кафедри політології факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій Олександр Лада.

На початку зібрання з вітальним словом до учасників звернувся президент Національного експертно-будівельного альянсу України, кандидат наук з державного управління на посаді доцента кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій УГСП Віктор Лещинський. Надалі робота заходу розгорнулася в тематичних панелях. Про «Основні тренди наступного десятиріччя у проектуванні, експертизі та будівництві» розповів виконавчий директор Національного експертно-будівельного альянсу України Олександр Пєтушков, про «Нове законодавство і стандарти України у сфері будівництва» голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, про «Використання сонячних електростанцій для промислових підприємств: зменшення річних витрат на електроенергію втричі» – операційний директор компанії «SUNSAY Energy» Сергій Зінкевич.

По опівдні інформацію щодо «Формування професійних знань представників територіальних громад в сучасних умовах: проблеми та шляхи вирішення» доповіла заступниця директора ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА» Іннола Новикова; тему «BIM: тенденції, вимоги та рішення для будівельної галузі» розкрив директор компанії «Allbau Software» Юрій Смирнов, а виступ на тему «Індустріальні парки – майбутнє та розвиток території: проектування, експертиза, практичні кроки» мав співзасновник будівельного бізнес-кластеру DCG «Development Cluster Group» Дмитро Папук.

Серед іншого з-поміж спікерів можна виділити й змістовний виступ нашого кандидата педагогічних наук, доцента, проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника. Він відзначив, що Університети сьогодні є не лише осередками освіти і науки, але й  платформами комунікації, центрами професійного розвитку, інтелектуального, культурного, економічного  зростання у регіонах та у державі вцілому.

«Нині відбувається становлення нової філософії підготовки фахівців у  взаємодії з усіма стейкголдерами та у співпраці між університетами, громадами та бізнесом. Така співпраця зближує, сприяє синергії, дозволяє досягти єфекту перелиття, призводить до  створення  ефективних екосистем.  Співпраця сприяє розвитку людського капіталу та економічного зростання.

УГСП адаптується до вимог часу та ринку, розуміючи, що майбутнє вищої освіти у стратегічному симбіозі та взаємодії з бізнесом. Велика увага  приділяється модернізації освітніх програм, їх практичній спрямованості, розвитку soft skills, навичок роботи з дедлайнами, комунікативних умінь,  розробці коротких курсів  на базі центру неперервної освіти. Вивчається питання щодо реалізації ідеї мікропрограм,  створення кваліфікаціного центру для визнання результатів здобутих у неформальній освіті» зазначив Вячеслав Володимирович та підкреслив, що нинішній форум та оголошені напрями співпраці є яскравим прикладом формування спільноти однодумців, яка будує навколо себе цілу екосистему спрямовану на розвиток.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі вдячний за можливість стати частиною спільноти однодумців та декларує, що академічна спільнота альма-матер й надалі відкрита до співпраці та реалізації перспективних ініціатив та проєктів у команді однодумців!

Нагадаємо, що нещодавно у співпраці з  Національним експертно-будівельним альянсом України фахівці університету розробили та готові до реалізації курси з підвищення професійної майстерності для представників органів місцевого самоврядування за двома напрямками: «Управління активами Об’єднаної територіальної громади» та «Управління інвестиціями Об’єднаної територіальної громади»».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту