УГСП став співініціатором інноваційного проєкту курсів для територіальних громад від «Будальянс»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП став співініціатором інноваційного проєкту курсів для територіальних громад від «Будальянс»

Соціально-економічний розвиток громади, збільшення податкових надходжень, залучення внутрішніх та міжнародних інвестицій – саме про це є можливість дізнатися із інноваційного Проекту спеціально розроблених курсів для територіальних громад, який реалізується з ініціативи Національного експертно-будівельного альянсу України, Консорціуму «Всеукраїнське агентство розвитку громад та територій» і провідних профільних закладів вищої освіти нашої країни, зокрема Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

«Ідея належить НЕБАУ, який працює у сфері бізнесу і зрозумів те, що виникла потреба й певний запит ринку, щодо розробки, на науковому рівні, курсів підвищення кваліфікації для територіальних громад. Зважаючи на цей запит, ми охоче взялися за допомогу у втіленні цього задуму. Наші фахівці з факультету фінансово-економічної та професійної освіти, поруч з іншими закладами-партнерами, взяли на себе кілька блоків та, розподіливши між собою напрямки, розроблятимуть даний контент. Серед іншого він стосуватиметься управління активами та інвестицій громад, проєктного менеджменту тощо. Також на базі нашого закладу видаватимуться сертифікати про підвищення кваліфікації, які матимуть вагу – такий інструментарій нам доступний через Центр неперервної освіти «Освіта для сталого розвитку». Себто ми відкриваємо нові горизонти, активно працюємо з громадами, бо в них є цьому потреба, а в нас є висококваліфіковані фахівці» зазначає ректор УГСП, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур.

«Університет Григорія Сковороди в Переяславі проводить курс з підвищення професійної майстерності для представників органів місцевого самоврядування за двома напрямками: «Управління активами Об’єднаної територіальної громади» та «Управління інвестиціями Об’єднаної територіальної громади»» – додає співініціатор проєкту, заступник завідувача з наукової роботи кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти та соціальних технологій, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології Олександр Лада.

«Курс навчання складається з трьох блоків: управління активами, інвестиції в громаду, просторове планування. Мінімум загальних питань і максимум конкретних прикладів залучення фінансів у громаду. Заняття для вас проведуть висококваліфіковані фахівці-практики, експерти в галузі менеджменту, будівництва, управління територіями. Вони допоможуть вирішити практичні проблеми та проконсультують із усіх питань у межах тематики курсів. Також ознайомлять із історією заможних громад та їхніх проектів, щоб ви потім знали, як створювати власні», коментує  президент НЕБАУ, кандидат наук з державного управління на посаді доцента кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій УГСП Віктор Лещинський.

Він додає, що в підсумку кожен отримає кейс з ефективними інструментами для успішної реалізації у своїх територіальних громадах, сертифікат державного зразка і можливість підписати договір про довгострокову практичну співпрацю та консультування.

Подробиці за телефоном: 0 800 330 113.

Управляймо громадою ефективно!

За матеріалами ЗМІ

Перейти до вмісту