Скородинівці згуртувалися навколо відзначення Дня єднання –виконали гімн та підняли державний стяг

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Скородинівці згуртувалися навколо відзначення Дня єднання –виконали гімн та підняли державний стяг

Сьогодні, 16-го лютого, в Україні вперше відзначають День єднання. Свято кількома днями раніше започаткував «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…» президент Володимир Зеленський у відповідь на чутки про те, що саме цього дня Росія має здійснити повномасштабне вторгнення.

Відзначили цей день і сковородинівці. Перед початком робочого дня вони зібралися на центральній алеї біля пам’ятника Григорію Сковороді, спільно підняли національний стяг, виконали гімн, послухали палкі промови про єднання та підтримку України.

«День єдності це дуже важлива дата, проте мені здається, що нині, в умовах загроз небезпек, які активно обговорюються в інформаційному просторі, нам потрібно єднатися на постійній основі, а не тільки в одну запроваджену в державі дату. І ми це робимо – робимо як ніколи. Нам потрібно прагнути до миру, і, водночас, не боятися війни й морально готуватися до тих речей які можуть трапитися. Це головне, адже поза, військовою підготовкою, у конфліктах виграє той, хто готовий чинити опір їм морально. Свого часу я працював в сфері національної безпеки і оборони і знаю, що це таке. Коли у 2014 році у нас, практично, нічого не було, і, попри це, нашому війську вдавалося відбивати серйозні атаки – подекуди в шортах і капцях і зі старою кількадесятирічною зброєю. Гадаю, в цьому і є показник сили нашої нації. Щоб там не сталося ми готові йти в бій – боронити свою територію, свою незалежність та суверенність, врешті виборюючи свою долю. Не панікуйте – будьте готові, і, щоб там не сталося, чинити опір. Зичу усім миру, здоров’я, наснаги та плідної праці на освітній ниві. Хай все завжди вдається. Ми готові до будь яких викликів. Слава Україні!» – зазначив ректор університету Віталій Коцур.

З 2014 року наш заклад неодноразово підкреслював свою чітку україновимірну позицію – його викладачі та студенти активно долучалися до подій Революції Гідності, були першими хто пішов боронити державу на Схід, займалися і займаються волонтерською підтримкою війська, їздять з концертами військовими частинами. Вони проводять мирні акції, організовують та втілюють надзвичайно важливі заходи та проєкти, тим самим гуртуючи сковородинівців та містян навколо українських цінностей та важливих меседжів про історичне коріння нашої нації, її свободу та мир.

У День єднання всі ми спокійні, але не байдужі. Ми прагнемо миру, але завжди готові до всього. Закликаємо всіх не панікувати, вірити в себе  і тих, хто з нами поруч. Ми великий народ великої України!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту