«Втеча – Прибуття – Інтеграція» (FAI): здобувачам УГСП виділено три стипендії для навчання у вищій школі Магдебургу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > «Втеча – Прибуття – Інтеграція» (FAI): здобувачам УГСП виділено три стипендії для навчання у вищій школі Магдебургу

Починаємо тиждень добрими новинами – у рамках проекту «Втеча – Прибуття – Інтеграція» (FAI), Німецька служба академічних обмінів підтримує три стипендії для студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Ця стипендія дає можливість навчатися протягом трьох місяців в Магдебурзькому університеті прикладних наук з квітня по липень 2022 року на програмі «Соціальна робота», пройти мовні курси та взяти участь у проєкті.

У проєкті «Втеча – прибуття – інтеграція (FAI)» студенти Переяслава та Магдебурга працюють разом з волонтерами на теми втеч, міграції, інтеграції та дискримінації. Цільова група в Магдебурзі включає літніх людей, які втекли або були переміщені в Магдебург з 2010 року або після Другої світової війни. У Переяславі мають бути задіяні люди, які втекли з Чорнобиля в 1986-2987 рр. або зі сходу України до Переяслава з 2014 року. Мета полягає в тому, щоб розвинути загальне розуміння проблеми і дізнатися про стратегії її вирішення.

Відтак вам буде запропоноване навчання (он-лайн і на місці). Виходячи з цього, інтерв’ю з людьми похилого віку з досвідом втеч чи переміщення буде проводитися в обох країнах у співпраці з громадськими організаціями. Від них ми хочемо дізнатися про стратегії та ресурси для інтеграції, проти дискримінації та розмежовування людей. Результати збиратимуться та оброблятимуться для двомовної виставки і будуть включеними в антидискримінаційну роботу обох університетів.

Стипендіатів обиратиме комісія в Магдебурзькому університеті прикладних наук, до якої залучені деканеса, професор, доктор Емануела Шварц та менеджер проекту «Втеча – прибуття – інтеграція (FAI)», професор кафедри Йозефіна Хойзінгер,

Критеріями відбору є: мовна компетенція (німецька/англійська); гарна академічна успішність та якість мотиваційного листа у ракурсі проєктної теми і значення для партнерства університету.

У разі кількох мотиваційних листів вибір буде зроблено за допомогою лотереї.

Листи слід надсилати до 15.02.2022 р. англійською чи німецькою на електронну пошту: josefine.heusinger@hs-magdeburg.de .

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту