УГСП одним із перших на Київщині впроваджуватиме «Дія. Шерінг»: вступна кампанія 2022-го буде «без паперів»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2022 > УГСП одним із перших на Київщині впроваджуватиме «Дія. Шерінг»: вступна кампанія 2022-го буде «без паперів»

У закладах вищої освіти Київщини планують впроваджувати спеціальний функціонал «Дія. Шерінг». Як це буде відбуватись наприкінці минулого тижня обговорили представники Університету Григорія Сковороди, Академії мистецтв імені Павла Чубинського, Білоцерківського національного аграрного університету та Університету державної фіскальної служби у форматі відеоконференції під керівництвом заступника голови Київської облдержадміністрації Дениса Шугалія.

«Україна постійно перебуває в процесі розвитку цифрових технологій. Тож питання щодо ідентифікації, верифікації, подання електронних копій  документів є дуже важливим, адже в першу чергу – це зручно, а в другу – безпечно. Саме тому ми й даємо старт «Дії. Шерінг» на базі ЗВО. Перші результати очікуємо побачити вже наприкінці січня. Також плануємо, аби прийом заяв і документів від абітурієнтів на наступний навчальний рік пройшов «без паперів»», – зазначив заступник голови Київської облдержадміністрації Денис Шугалій.

«Нині ми приймаємо усю інформацію до відома, визначаємо відповідальних осіб і напрацьовуємо відповідну базу для окреслених нововведень. У будь якому випадку ми неабияк зацікавлені у цій новації і створюватимемо усі необхідні сучасні умови для поліпшення комфорту наших майбутніх вступників» – коментує нововведення відповідальний секретар приймальної комісії університету, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба.

Передумови. Міністерство цифрової трансформації України розробило спеціальний функціонал «Дія. Шерінг». Він передбачає використання QR-коду для отримання електронних копій цифрових документів. Цифрові документи в «Дії» найбільш захищений інструмент, а шеринг документів за допомогою QR-кодів – це сучасне рішення, що значно заощаджує час та кошти.

Нагадаємо, наприкінці минулого року студентські е-квитки в «Дії» прирівняли до паперових.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту