Головне за тиждень: підсумки та плани, перемоги та профорієнтація, допомога та передсвяття

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: підсумки та плани, перемоги та профорієнтація, допомога та передсвяття

Без перебільшень, за тиждень до приходу Нового року, увесь щедро засніжений Переяслав охопило передсвяття – люди купують новорічні листівки та подарунки своїм родичам і друзям, готують певні сюрпризи. Зимові вулиці все більше наповнюються різнокольоровими гірляндами, вогнями та дзвіночками. Всюди лунають святкові пісні. А втім, новин від того не меншає – востаннє в цьому календарному році підсумовуємо їх у нашій традиційній рубриці.

Конференція трудового колективу заслухала річний звіт ректора

Учора, 23 грудня 2021 року на платформі Microsoft Teams відбулася конференція трудового колективу Університету Григорія Сковороди в Переяславі. На порядку денному стояли питання щодо затвердження складу делегатів конференції трудового колективу та обрання постійно чинної президії конференції трудового колективу, а також звіт ректора університету і звіт голови профспілкового комітету за 2021 рік. Про усі перипетії зібрання, важливі тези та рішення розповідали тут.

Проректор прокоментував затвердження цільових показників ефективності для керівників структурних підрозділів

«Відповідно до змін, що стосуються удосконалення сфери професійної діяльності закладів вищої освіти, парламентом, наприкінці 2019 року, було запроваджено так званий КРІ (ключові показники ефективності) ректорів. Така новація передбачає встановлення цільових показників діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких має бути забезпечене протягом термінів зазначених у контракті керівника закладу вищої освіти. Одним із цільових показників ректора нашого університету є пункт про запровадження системи ключових показників ефективності в контрактах заступників керівника ЗВО та керівників структурних підрозділів. На попередніх засіданнях Вченої ради було затверджено KPI проректорів та деканів. Тому, Вченій раді було запропоновано затвердити ключові показники ефективності, передбачені для керівників інших структурних підрозділів (завідувачів кафедрами, керівників навчально-наукового, навчального відділів, центру забезпечення якості вищої освіти, головного бухгалтера, завідувача відділом аспірантури та докторантури) Університету Григорія Сковороди в Переяславі» зазначив на засідання Вченої ради університету кандидат історичних наук, доцент, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар.

Університет готується до обговорення проєктів нових освітніх програм на 2022-2023 н.р.

У понеділок, 20 грудня 2021 року, на розгляд членів Вченої ради запропонували проєкти нових освітніх програм на 2022-2023 н.р., які пройдуть внутрішню експертизу їх відповідності нормам і вимогам, для подальшого оприлюднення їх на веб-сторінці університету для громадського обговорення.

Перший (бакалаврський) рівень: ОПП «Туризм» за спеціальністю 242 Туризм  галузі знань 24 Сфера обслуговування; ОПП «Соціально-виховна і дозвіллєва діяльність з дітьми та молоддю в освітніх позашкільних закладах і громадах» за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки галузі знань 01 Освіта / Педагогіка; ОПП «Теорія і методика освітньої діяльності педагога в умовах інклюзії»  за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки галузі знань 01 Освіта / Педагогіка; ОПП «Менеджмент з туристичної індустрії» за спеціальністю 073 Менеджмент галузі знань 07 Управління та адміністрування; ОПП «Психологія, тренінгова діяльність психолога» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки; ОПП «Історія та археологія» за спеціальністю 032 Історія та археологія галузі знань 03 Гуманітарні науки; ОПП «Середня освіта (Природничі науки)» за спеціальністю 014 Середня освіта галузі знань 01 Освіта / Педагогіка; ОПП «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» за спеціальністю 073 Менеджмент галузі знань 07 Управління та адміністрування; ОПП «Середня освіта (Історія, Правознавство)» за спеціальністю 014 Середня освіта (Історія) галузі знань 01 Освіта / Педагогіка; ОПП  «Право» за спеціальністю 081 Право галузі знань 08 Право; ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа та страхування галузі знань 07 Управління та адміністрування ОПП «Середня освіта (Географія та краєзнавчо-туристична робота)» за спеціальністю 014 Середня освіта (Географія) галузі знань 01 Освіта / Педагогіка.

Другий (магістерський) рівень: ОПП «Консультативна психологія» за спеціальністю 053 Психологія галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки; ОПП «Документаційне забезпечення управління та інформаційна діяльність» за спеціальністю 029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа галузі знань 02 Культура і мистецтво; ОПП «Професійна освіта (Цифрові технології)» за спеціальністю 015 Професійна освіта (Цифрові технології) галузі знань 01 Освіта/Педагогіка; ОПП «Менеджмент організацій» за спеціальністю 073 Менеджмент галузі знань 07 Управління та адміністрування та ОПП «Мистецтво» за спеціальностями 014 Середня освіта (Музичне мистецтво), 014 «Середня освіта (Образотворче мистецтво) галузі знань 01 Освіта / Педагогіка.

Випускниця університету Олександра Кононова принесла Україні три нові перемоги європейського значення

Національна паралімпійська збірна команда України яскраво виступила на Відкритому кубкові Європи з лижних перегонів та біатлону, що з 17 по 21 грудня 2021 року проходив у фінському Вуокатті. Найкраще від команди виступила випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, аспірантури, заслужений майстер спорту України, багаторазова чемпіонка зимових Паралімпійських ігор, українська біатлоністка Олександра Кононова. Про здобутки випускниці розповіли тут.

Ректор Віталій Коцур долучився до відкритого засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі

21 листопада, в готелі «InterContinental Kyiv» за ініціативи Національного експертно-будівельного альянсу України, президентом якого є кандидат наук з державного управління, доцента кафедри публічного управління та адміністрування Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктора Лещинського відбулося відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі. Запросили представників експертних, проєктних та будівельних організацій, органів виконавчої влади, профільних громадських об’єднань, депутатів. Більше про захід який відвідав ректор нашого закладу, читайте тут.

Конференція студентів УГСП розглянула звіт голови студентського самоврядування та обрала виконуючого його обов’язків

20 грудня 2021 року о 14:00 у дистанційному форматі на платформі Microsoft Teams відбулась зустріч студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі. На порядок денний було представлено звіт голови Студентської ради. Надалі обирали виконуючого його обов’язків у другому семестрі. На конференції були присутні 88 делегатів. Усі деталі розповіли тут.

У Новий рік з двома новими доцентами

У понеділок, 20 грудня 2021 року, членам Вченої ради університету було сповіщено про задоволення здобувачів вченого звання «доцент» кандидатів педагогічних наук Людмили Довгополої (кафедра біології, методології та методики навчання факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій) та Тетяни Кравченко (кафедра теорії та методики фізичного виховання і спорту факультету фізичної культури, спорту і здоров’я). В урочистій атмосфері викладачкам було вручено «дипломи доцентів», які напередодні надійшли на адресу університету. Вітаємо здобувачок та бажаємо їм підкорення нових наукових та особистіних горизонтів!

Українські першокласники вчать англійську мову за підручником випускниці нашого університету

Випускниця факультету української та іноземної філології Катерина Шевченко, яка у 2010 році закінчила його з червоним дипломом отримавши ступінь магістра за спеціальністю «Мова і література (англійська) та зарубіжна література» нині є вчителькою англійської мови вищої категорії Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Київської області. Нещодавно вона стала авторкою посібника «Fast English with Ketty 1Grade (Швидка англійська з Кетті. 1 клас)», що пройшов сертифікацію і створений згідно програми Нової української школи. Пишаємося Катериною та розповідаємо усі деталі тут!

Профорієнтація в дії: новий тиждень – нові зустрічі

Успішна профорієнтаційна робота та професійне самовизначення старшокласників є необхідною та системною роботою викладачів університету. 16 грудня 2021 року викладачами кафедри публічного управління та адміністрування факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі було проведено профорієнтаційний захід «Година з майбутнім абітурієнтом».

Також нещодавно представиники кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі в рамках виконання плану профорієнтаційної роботи кафедри на базі УГСП провели профорієнтаційну зустріч із учнями 11-х класів Переяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7. У той же час у Міжнародному дитячому центрі «Артек» випускники та здобувачі факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди в Переяславі розповіли «артеківцям», серед яких 32 одинадцятикласники з усіх куточків України про якісне навчання та підготовку сучасних фахівців з образотворчого мистецтва у Переяславі.

Врешті, 22 грудня 2021 року завідувачем кафедри української лінгвістики та методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидатом педагогічних наук, професором, завідувач кафедри української лінгвістики та методики навчання факультету української та іноземної філології Олександром Потапенком було проведено профорієнтаційну зустріч з учнями місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2.

Родина Будугаїв потребує нашої допомоги

Попри прийдешнє свято іноді доводиться завершувати наші огляди не втішними і, водночас, дуже важливими сповіщеннями. Родина колишніх працівників нашого Університету, фундаторів газети «Педагогічні обрії» Андрія та Ольги Будугаїв звернулася у скрутну для неї годину по нашу допомогу. На велику прикрість, до інвалідності сина Богдана (перша група) додався ще один удар – у вересні 2021 року у вченої і письменниці Ольги Будугай виявлено рак шлунку. На кілька курсів хіміотерапії, різні діагностики та саму операцію потрібні понад 100 тисяч гривень.

Розраховуємо на те, що вам посильно перевести певну суму на рахунок Ольги Дмитрівни Будугай: 4149 5001 4935 8718 – «Райфайзен Банк Аваль»,  4149 4991 2294 9660 – «ПриватБанк».  Пам’ятаймо, що разом ми завжди здатні на більше, а прихід Різдва це про чуйність і жертовність!

Передноворічна метушня – один з найприємніших періодів у році. Звідусіль лунає «Jingle Bells», усі навколо складають сценарії святкування, готують вишукані рецепти до святкового столу, прикрашають ялинку, а головне – купують подарунки рідним і близьким. На полицях крамниць скоро зовсім не залишиться в’язаних светрів з оленями і наборів шоколадних цукерок. Напередодні свят команда інтернет-магазину UHSP.SHOP надихнулася атмосферою передноворічної метушні і вирішила зробити невеликий подарунок сковородинівцям, оновивши свій асортимент.

Під чарівні пісні на університетському «Radio Savych», яке переїхало на нову адресу, щиро бажаємо кожному з вас веселих свят і радісного Нового року. Наступного тижня ми підведемо підсумки 2021-го, а «Головне за тиждень» неодмінно повернеться до вас уже за кілька тижнів. До зустрічі у 2022-му!

 

Підсумки підводили Максим Левченко та Аліна Нестерук

Перейти до вмісту