Випускниця університету Олександра Кононова принесла Україні три нові перемоги європейського значення

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини випускників > Випускниця університету Олександра Кононова принесла Україні три нові перемоги європейського значення

Національна паралімпійська збірна команда України яскраво виступила на Відкритому кубкові Європи з лижних перегонів та біатлону, що з 17 по 21 грудня 2021 року проходив у фінському Вуокатті. Найкраще від команди виступила випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, аспірантури, заслужений майстер спорту України, багаторазова чемпіонка зимових Паралімпійських ігор, українська біатлоністка Олександра Кононова. Вона успішно виступила і в лижних перегонах, і в біатлоні та принесла Україні аж три золоті нагороди.

Цікаво, що вже з першого старту – з лижних перегонів на короткій дистанції класичним стилем в класі стоячи, вона вийшла з «золотом».

Загалом у змаганнях кубку Європи взяло участь 20 країн Європи та світу, Україну представляло 35 спортсменів (зокрема 10 спортсменів-лідерів (гайдів): 9 – з порушеннями зору, 16 – з ураженнями опорно-рухового апарату.  Варто додати, що у прикінцевий день змагань мали відбутись фінальні змагання у біатлоні та індивідуальна гонка, проте через великі морози на лижно-біатлонних трасах, вона була скасована.

Сумарно за три дні змагань наша національна збірна виборола 16 нагород: 4 золоті, 6 срібних та 6 бронзових медалей.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі щиросердно вітає команду та нашу випускницю з успішним завершенням зимового сезону 2021 року та звертається з побажанням якомога кращого налаштування на чемпіонат світу, що пройде в січні 2022 року в Ліллехаммері та зимовій Паралімпіаді-2022, яка відбудеться у березні в Пекіні. Будьте сильні, і тоді вам неодмінно, як ідеться в нашому гімні, «посміхнеться доля»!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту