Ректор університету відвідав відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректор університету відвідав відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі

Учора, 21 листопада, в готелі «InterContinental Kyiv» за ініціативи Національного експертно-будівельного альянсу України, президентом якого є кандидат наук з державного управління, доцента кафедри публічного управління та адміністрування Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктора Лещинського відбулося відкрите засідання Вищої Ради експертних організацій будівельної галузі. Запросили представників експертних, проєктних та будівельних організацій, органів виконавчої влади, профільних громадських об’єднань, депутатів. Захід відвідав ректор нашого університету, доктор історичних наук, професор Віталій Коцур.

За словами президента НЕБАУ та групи компаній Win Experts Віктора Лещинського такі заходи є дуже важливими, а відтак їх проводять кілька разів на рік. Вища рада експертів будгалузі намагається об’єднатися для поліпшення якості роботи експертизи, самого будівництва та економії бюджетних коштів. Експертне середовище вже стало потужним рупором для того, аби країна і замовник отримували більш якісний продукт.

Також він додав, що всі напрацювання Альянсу своєчасно реалізовуються через державні органи влади. Наприклад, тепер подача документації проходить через систему «Дія». І це максимально прибрало людський фактор при винесенні рішення співробітниками ДІАМу в дозвільній документації у сфері будівництва. Крім того, експертні організації теж не можуть фальсифікувати звіти, оскільки всі підписи експертів перевели в цифровий формат.

На заході приділили увагу й важливому питанню щодо контролю та якості виконання будівельних робіт, які реалізовуються за державний бюджет та роль експертного середовища в цьому процесі.

«З поміж актуальних проблем будівельної галузі, пов’язаних з розробкою якісних проєктів, їх оцінкою та реалізацією, важливу увагу учасники заходу приділили колаборації будівельного бізнесу з органами місцевого самоврядування, новоствореними ОТГ та науковими установами й закладами вищої освіти.

В умовах конкурентного суспільства також виникає потреба у підготовці фахівців з проектування, землеупорядкування, будівництва та організації праці.

Подібні заходи є корисними з огляду на започаткування нових та удосконалення наявних освітніх програм, зокрема з публічного управління та адміністрування, охорони праці й професійної освіти» – переконаний Віталій Коцур.

Серед іншого учасники засідання підбили підсумки своєї роботи за 2021 рік та обмінялися думками щодо майбутнього галузі. Звісно ж запланували напрямки в діяльності на поточний рік, і приємно що в цих планах є подальше співпраця з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту