Університет Григорія Сковороди в Переяславі складає шану активним українцям з нагоди Дня Гідності та Свободи

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі складає шану активним українцям з нагоди Дня Гідності та Свободи

Гідність, свобода, незалежність, суверенність, демократія, патріотизм, мужність, героїзм – усі ці поняття стали особливо близькі кожному українцю протягом тридцятирічної історії нашої держави. Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи. В Україні на державному рівні цей день відзначається як державне свято, встановлене указом президента України від 13 листопада 2014 року в честь подій Помаранчевої революції 2004-го і Революції Гідності 2013-го.

Цей день є символом боротьби і перемоги, єднання заради найвищих і найцінніших ідеалів цивілізованого, демократичного світу. Усупереч жорстокому тиску антидемократичних режимів українці об’єднались і відстояли своє право на вибір гідного життя. У цей двадцять перший день листопада ми віддаємо шану патріотизму і мужності людей, які встали на захист демократичних цінностей, прав і свобод кожного громадянина та національних інтересів нашої держави, її європейський вибір. Серед них було багато викладачів, працівників та тодішніх студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі: днями ректор університету, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур та кандидат історичних наук, викладач кафедри публічного управління та адміністрування Юрій Бобровнік як одні з безпосередніх учасників подій Революції Гідності поділилися своїми спогадами про них з інтернет-каналом «proSLAV».

Революція Гідності повернула людям віру в цінності свободи, гідності, самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам , корупції. Вона сколихнула всю країну хвилею нечуваного патріотизму і довела важливість національної ідеї. Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження національної свідомості, власної ідентичності.

Нині ми продовжуємо свою боротьбу за свободу і цілісність нашої Батьківщини. Нині їй вкрай необхідні не лише слова і підтримка, а й відповідальні вчинки, реальний захист її існування як суверенної, незалежної держави.

Закликаємо вас відгукнутися на пропозицію Національного музею Революції Гідності та взяти участь у флешмобі #БутиГідним #бути_гідним – під цими хештегами рекомендуємо ділитися у соціальних мережах фото, спогадами, роздумами про Помаранчеву революцію чи Євромайдан.

Також запрошуємо з відповідальністю (зважаючи на карантинні обмеження – прим.авт.) долучитися до приурочених цій даті заходів у Переяславі та столиці.

Поза тим, сьогодні о 10:00, 15:00 та 19:00 на відновленому нещодавно «Radio Savych» слухайте рубрику «Цей день в історії», присвячений сьогоднішній важливій даті. Слухати он-лайн можна тут: https://radiosavych.listen2myshow.com.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту