«Перетворюйте своє хвилювання в енергію» – про що розповіла сковородинівцями телеведуча Соломія Вітвіцька в рамках «Платформи можливостей»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Перетворюйте своє хвилювання в енергію» – про що розповіла сковородинівцями телеведуча Соломія Вітвіцька в рамках «Платформи можливостей»

Коли в 2019 році у Відділі PR-технологій та зв’язків з громадськістю нашого університету поставили собі за мету створити проєкт який знайомитиме сковородинівців з успішними роботодавцями, лідерами ринку, впливовими громадськими організаціями та ініціативами, представниками неформальної освіти та молодіжними лідерами, то ніхто не міг розраховувати, що вже менш ніж за рік увесь світ перейде у дистанційний формат, а приводів для зайвої зустрічі оф-лайн не лише в рамках університетської освіти а й в загальному світовому життєплині стане куди менше. А втім, навіть у самі темні часи варто творити світлі враження і події – подумали ініціатори формату «Платформа можливостей» і перевівши свою роботу у онлайн-площину продовжили запрошувати до університету бодай на віртуальну гостину відомих та успішних українців. Скажімо у четвер, 18 листопада, сковородинівці мали зустріч з українською журналісткою, ведучою «ТСН» та «Вражаючі історії ТСН» на телеканалі «1+1», волонтеркою, мандрівницею Соломією Вітвіцькою.

Зустрічі, яка розпочалася о пів на шосту вечора на платформі Microsoft Teams, передувало кілька років перемовин – на прикрість в силу свого щільного графіку відома гостя ніяк не могла навідатися до Переяслава, а коли пандемія загалом звела цей план нанівець спільно з відділом просування зірок телеканалу «1+1» було вирішено, що краще провести цю зустріч у онлайн-форматі. Вона стала чудовим подарунком сковородинівцям до Дня студента.

«Студентство – це дуже крутий період, коли ти молодий і відкритий до світу. Насолоджуйтесь кожною його миттю, більше спілкуйтеся наживо!» привітала гостя студентів з вчорашнім святом та порадила робити більше світлин цього періоду, аби потім було що згадувати. Зізнається, у самої, в силу відсутності у часи її навчання великої кількості гаджетів, лишилося мало світлин зі студентського життя, про що Соломія Вітвіцька нині відверто жалкує. Проте продовжує спілкуватися з однокурсниками, слідкує за їх життєвою та професійною долею, радіє їх успіхам. «Оператори, піарники, сценаристи, продюсери – далеко не повна траєкторія де нині є ті хто навчався зі мною. Нас усіх розкидало по світу, але ми всі пам’ятаємо цей період і намагаємося якомога частіше зустрічатися. Принаймні робили це до пандемії» розповідає Соломія.

Надалі протягом півтори години, відведених гостею на цю розмову, ініціатору та модератору зустрічі, фахівцю Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю, співкоординатору проєкту Максиму Левченко вдалося вивідати в Соломії Вітвіцької багато секретів її краси та успіху, а також відібравши кращі питання які щедро «насипали» учасники зустрічі в чаті зустрічі, наштовхнути її на теплі спогади, цікаві історії з життя та професійної діяльності. Не обійшлося й без дещо провокативних питань аудиторії – сковородинівці запитували в Соломії Вітвіцької про три найголовніші якості, які вона може виділити в собі, чи досі вільне її серце, якими є недоліки професії журналіста, тощо.

У епоху мультимедійних засобів ніхто не любить читати лонгрідів, відтак і ми, лишаючи «хліб» для колег із місцевих видань, не будемо переказувати всієї розмови, а пропонуємо вам дізнатися про те, ким хотіла стати Соломія Вітвіцька у дитинстві, чим займалася в Німеччині та чому повернулася до України, якими були її перші кроки в журналістиці та в якості телеведучої, що лишається за кадром, що поєднує Соломію Вітвіцьку та Максима Левченка, які туристичні точки вона вважає найнедооціненішими в Україні та світі, які гори підкорила, що радить почитати та подивитися та багато-багато іншого, переглянувши запис цієї розмови на youtube-каналі Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету:

Без жодних перебільшень, ця зустріч як ніяка до того вже кілька місяців поспіль була сповнена щирими емоціями, веселим сміхом, безпосередністю спілкування та всім тим, що вирізняє такі важливі та взаємоприємні розмови.

Хоч від цієї зустрічі й минуло лише кілька днів, ми вже чекаємо на нові зустрічі в рамкаї проєкту, і сподіваємося, що вже геть незабаром вони перестануть носити формат дистанційних – направду, зустрічатися наживо набагато приємніше та цікавіше. Щиро дякуємо за Вашу увагу до новин та задумів університету, до нових анонсів!

 

«Платформа можливостей» – партнерський проєкт, заснований у 2019 році за ініціативи Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю за підтримки Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених, що ставить на меті познайомити здобувачів та викладачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі з успішними роботодавцями, лідерами ринку, впливовими громадськими організаціями та ініціативами, представниками неформальної освіти, молодіжними лідерами. Серед інших гостями проєкту були нардеп Роман Лозинський, фахівчиня з медіаграмотності Оксана Мороз, журналіст Роман Кравець, філологиня Іванка Світляр, акторка Катерина Григоренко, відеоблогер Назар Токар, літменеджер Остап Микитюк, секспросвітниця Вікторія Дубінець та інші.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту