Головне за тиждень: вакцинація, рішення трудового колективу, мандри, толока й благодійність

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: вакцинація, рішення трудового колективу, мандри, толока й благодійність

Попри те, що вже понад тиждень сковородинівці працюють дистанційно, це далеко не означає що в університеті не вирує життя і нам немає про що розповісти у традиційному тижневому огляді нашого сайту. Новини є – щоденно ви бачите їх на нашому сайті, а нині ми залюбки готові підсумувати найдобірніші з них.

Університет активно щеплює охочих викладачів та співробітників

Як і було обіцяно, Університет активно працює над тим, аби якнайскорше повернутися до звичного очного навчання. Днями близько сімдесяти охочих викладачів та співробітників Університету Григорія Сковороди в Переяславі отримали дозу вакцини від COVID-19 – Pfizer-BioNTech або Corona Vac (на вибір вакцинованих), які покликані навчити організм виробляти специфічні антитіла для знищення вірусу та дозволені для повного використання у багатьох країнах світу, визнаються міжнаціональною спільнотою. Щеплення були добровільним й до них нікого не примушували, які б конспірології щодо цього не розводили необізнані містяни у соціальних мережах.

Перед введенням вакцини традиційно було розведено, після чого флакон вміщував по 6 доз – по одній на кожного охочого, які заходили до пункту групами по шість осіб. Таку дозу можна вважати початком імунізації вакцинованих сковородинівців, яка наближає нас у скорому поверненні до очного навчання.

Зголошуйтеся до щеплення проти COVID-19 – вона критично важлива для стримування пандемії в поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, які донині застосовуються в Україні.

Конференція трудового колективу привела статути, договори та положення університету у відповідність до законодавства

У четвер, 30 вересня 2021 року, на платформі Microsoft Teams відбулася конференція трудового колективу на розгляд якої виносилося три питання: про приведення у відповідність до законодавства Статуту Університету Григорія Сковороди в Переяславі; про приведення у відповідність до законодавства Колективного договору Університету Григорія Сковороди в Переяславі та про затвердження Положення про первинну профспілкову організацію Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Участь в зібранні прийняло 123 із 142 делегатів, що сприяло кворуму для вирішення запропонованих питань. Слід додати, що делегати одноголосно підтримали усі три питання.

Стало відомо, кого зарахували до аспірантури та докторантури університету

Накази на зарахування вже розміщені на сторінці відділу аспірантури та докторантури.  Уже в понеділок новоспечені майбутні доктори філософії денної форми навчання вперше зберуться разом на установчих зборах. Не забудьте захопити з собою трудові книжки!

Наталія Ржевська стала лауреаткою національного конкурсу «Молодий вчений року» 2020-2021 року

Стали відомі результати національного конкурсу «Молодий вчений року» 2020-2021, який був організований Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України. За інноваційні проєктні дослідження, які були проведені на базі Центру інноваційного навчання і трансферу технологій Університету Григорія Сковороди в Переяславі, кандидат педагогічних наук, старша викладачка кафедри професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі Наталія Ржевська отримала статус Лауреата та звання Молодого вченого року. Лауреатів затвердила конкурсна комісія Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. Вітали тріумфаторку тут.

Мандрівні сковородинівські бібліотекарі побували в Луцьку

Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек до бібліотеки Волинського національного університету ім. Лесі Українки завітала делегація з Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі директора бібліотеки  Ольги Шкири та берегинь книги з її колективу, декана факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Віктора Куйбіди та завідувача кафедри цифрових технологій навчання Валерія Хомича.

З вітальним словом до гостей звернулися ректор університету-господаря Анатолій Цьось та директор бібліотеки закладу Володимир Собчук. У ході зустрічі директори книгозбірень підписали угоду про співпрацю та обмінялися подарунками. Надалі бібліотекари мандрували мальовничими куточками Луцька та Волині. Про всі враження обіцяють розлого розповісти на своєму сайті вже наступного тижня.

Завершився збір коштів у благодійній акції «Монетки дітям», до якої долучився університет.

«Щодня три сім’ї в Україні дізнаються, що у їхньої дитини рак, і залишаються віч-на-віч з хворобою. Подолати дитячий рак можна лише разом, підставивши плече допомоги родинам онкохворих дітей. У рамках означеної акції протягом вересня ми зібрали близько півтисячі гривень, які вже перераховані організаторам», – розповідають співорганізатори благодійної акції «Монетки дітям» в нашому університеті, Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю. Ця ініціатива Національного банку України та благодійного фонду «Таблеточки», за підтримки МОН передбачала збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, які у жовтні будуть використані для допомоги онкохворим дітям. Радіємо, що нам вдалося долучитися до цієї важливої акції та допомогти. Надалі – більше!

Зробили стадіон чистим!

П’ятницю сковородинівська родина провела з предметною користю для території альма-матер. Із самого ранку численні студенти, викладачі та співробітники зібрались, аби провести загальноуніверситетську толоку та зробити стадіон закладу ще кращим: очистили територію від сміття, листя та гілок, а також пофарбували трибуни у яскраві патріотичні кольори. Дякуємо усім присутнім за ініціативу та щире бажання допомогти. Разом ми сила!

Університет приймає гостей з Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу

На виконання укладених договорів про співпрацю учора та сьогодні факультет фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі приймає у себе делегацію з Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу. Метою візиту партнерів є обговорення подальших напрямів співпраці, проведення профорієнтаційної роботи та активізація спільних наукових досліджень та заходів. Серед іншого перебування гостей присвячено ознайомленню з музеєм університету та культурною спадщиною Переяслава. Більше деталей вже післязавтра на сайті факультету.

З’явилися нові вакансії для випускників університету, що шукають роботу

Якщо ви хочете знайти роботу мрії і отримати максимальний результат в кар’єрі, то краще почати з найбільш підходящих вакансій. У цій непростій справі сектор працевлаштування Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю традиційно, як для кінця місяця, допоміг пошукачам черговою добіркою актуальних вакансій. Великий асортимент пропозицій з усіх куточків нашої Батьківщини можна знайти тут.

Прийдешній перший повноцінний тиждень жовтня віщує нам багато новин та вражень, тому чекайте наступної підсумкової суботи так, як чекаємо її ми самі. Не забувайте, що найсвіжіші звістки та найактуальніші анонси щоденно з’являються на сайті Університету та його сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення цього сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні, а також усі представництва альма-матер у мережі аби завжди і в зручному форматі бути в курсі нових подій та тенденцій. Бережіть себе і залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту