Університет вп’яте обрав «Королеву»: розлогий репортаж з епіцентру краси та таланту

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет вп’яте обрав «Королеву»: розлогий репортаж з епіцентру краси та таланту

Кожної весни Університет Григорія Сковороди в Переяславі з нетерпінням та загостреною цікавістю чекає на найчарівнішу та найталановитішу подію сковородинівського життєплину – обрання королеви нашого закладу освіти: кращу з кращих, взірець краси, інтелекту та таланту усієї нашої багаточисельної студентської родини. Прикро, що пандемія вимушено лишила нас без такої важливої події минулоріч, та й у 2021 року карантинні обмеження вимушено перенесли солодку мить її настання з весни на осінь. Разом з карантинними зонуваннями змінювалися склади учасниць, умови та перспективи. Проте 21 вересня 2021 року, у концертній залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, за лічені години до чергового переходу всієї України до «жовтої» карантинної зони, нарешті відбувся довгоочікуваний п’ятий гранд-фінал головного щорічного конкурсу краси серед здобувачок нашого закладу «Queen Skovoroda University 2021». Нам знадобився більш ніж цілий тиждень аби гідно осмислити цю непересічну подію та зібрати докупи усі емоції та враження. І от настала та мить, коли ми готові повноцінно занурити вас у атмосферу свята краси та молодості, таланту та грації.

За годину до заходу до другого корпусу університету почали сходитися численні глядачі, а кожна зайва мить очікування лише підкреслювала важливість зібрання. І хоч у зв’язку з викликами часу зал так і не зміг золотостандартно бути заповненим вщент, проте, за відчуттями, надалі це аж ніяк не впливало на загальний градус захвату, щедрих оплесків та повсякчасної готовності побачити на сцені щось нове та нестандартне. Не секрет, що організатори заходу завжди вражають глядачів несподіваними сценарними та режисерськими вигадками – у 2021 році вони довели це вже з перших секунд проведення «Королеви». На сцену стрімко увірвалися впізнавані і талановиті вокалістки університету Ганна Ляч та Анастасія Петрова та зі старту «запалили» зал драйвовим виконанням українського хіта з цьогорічного «Євробачення» «Shum» у несподіваному аранжуванні ще одного золотого хіта цього конкурсу «Dancing Lasha Tumbai».

Після цього фантастичний ведучий заходу Андрій Іващенко привітався з глядачами та нагадав їм про те, що нині справді важливий день – вже за лічені години присутні мали обрати ту дівчину, яка віднині цілий рік носитиме титул «Королева Університету 2021». Принагідно, пан Андрій подякував адміністрації та профспілці Університету, Студентській раді та соціально-гуманітарному відділу та безпосереднім організаторам конкурсу. Підтримувати студентські ініціативи справді важливо, і добре коли знаходяться люди які це розуміють й доводять це своєю підтримкою. У 2021 році співпартнерами та спонсорами заходу стали студія друку «Камік Shop», квітковий дім «Диво Лавка», розважальний клуб «Адреналін», кальян-бари «Сity Smoke» і «Sova Lounge Bar», заклади харчування та доставки їжі  «Peperoni», «Alkatraz», «Trava Bar», «Montana», «Старе місто», ресторан «Леонтій», кав’ярня «Еклер», студія краси «Stella beauty» та «Французький дворик», студія по апаратній корекції фігури «Monikey», інтернет магазин жіночої білизни «Koza shop» та магазин косметики «Pudra shop», лашмейкерка Юлія Овсієнко, майстриня манікюру Людмила Філіп, туристична фірма «Engi Tour» та інтернет провайдер «ХатаNet». Від імені організаторів висловлюємо їм щиру вдячність.

Поки на сцені закладали початок шоу за кулісами хвилювалися cім неймовірних красунь університету, перед якими у цей вечір стояла нелегка місія гідно проявити себе у ході запеклих та неймовірно цікавих конкурсів. Претенденток було багато, проте Королевою повинна цього вечора була стати лише одна. Уже за мить дівчата вирушили не сцену аби познайомити з собою всіх присутніх у ході дефіле-візитки. У 2021 році за почесний титул боролися: учасниця  під № 1 Валерія Охріменко (факультет гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій); учасниця під №2 Мирослава Мельник (факультет фінансово-економічної і професійної освіти); учасниця  під № 3 Світлана Середа (факультет історичної і соціально-психологічної освіти); учасниця під № 4 Діана Хмельницька (факультет української та іноземної філології); учасниця під № 5 Дарина Галенко (факультет гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій); учасниця під № 6 Марина Прокопенко та учасниця під №7 Аделіна Зиза (обидві – факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва).

Без жодних перебільшень та зайвого пафосу варто сказати, що кожна з них пройшла не легкий шлях, аби цього вечора стояти на цій сцені. За не надьл тривалий проміжок часу хтось з них виходив з зони свого комфорту, хтось жіночнішав, а хтось геть змінювався. Станом на цю мить кожна з них вже була переможницею, найперше, для себе, своїх рідних та друзів. Зал неодноразово підтверджував цю тезу купаючи дівчат у морі опесків.

Перед тим, як перейти до конкурсної частини вечора, представили вершителів доль дівчат цього вечора – склад високоповажної суддівської колегії: в.о. ректора (уже за дві доби його обрали ректором – прим.авт.) Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур; співзасновки конкурсу «Королева університету», провідний спеціаліст відділу молодіжної та інформаційної політики Київської обласної державної адміністрації Владислав Міранович; постійний партнер конкурсу «Королева університету» та співвласник компанії «ХатаNet» Олександр Петруня; наймолодший депутат Переяславської міської ради Григорій Ярема; голова Студентської ради університету Вадим Домарецький; засновниця студії краси «Stella beauty» Вероніка Демко та режисер-постановник команд КВК на всеукраїнських лігах, співзасновник та організатор «Top Face Pereiaslav Show» Іван Рябчук. Уже за мить відбулося їхнє бойове хрещення – вони виставили бали за перше дефіле «Візитка». До слова, за правильністю і ліком балів цього вечора пильнувала досвідчена і поважна лічильна комісія у складі фахівчині університету Наталії Савченко та здобувачки Ольги Шевченко.

Коли бали за перше дефіле було виставлено, а конкурс отримав перших фавориток перейшли до наступного етапу – «Інтелектуального конкурсу». Там майбутні королеви і міс мали нагоду проявити свої інтелектуальні здібності, які безумовно довершували їх красу. Кожна учасниця підходила до мікрофону, а ведучий виймав з коробки ім’я одного з членів журі, які задавали свої питання претенденткам на перемогу. По черзі, згідно нумерації, учасниці, долаючи своє хвилювання, відповідали на них: Валерія Охріменко міркувала про те, чи під час підготовки до конкурсу вона стикалася з проявами токсичності і як з ними боролася – таке каверзне питання їй підготував Владислав Міранович; Іван Рябчук запитав Мирославу Мельник про те, що втрачає людина стаючи дорослою; Вероніка Демко поцікавилася у Світлани Середи про те, якою вона бачить себе через 20 років; Олександр Петруня запитав у Діани Хмельницької про останню прочитану нею книгу; Дарина Галенко «проходила співбесіду» у Григорія Яреми, який цікавився про те, хто з жінок є прикладом наслідування для неї; Марина Прокопенко розповідала про головну місію конкурсів краси у відповідь на питання Вадима Домарецького, а Аделіна Зиза перераховувала інгрідієнти українського борщу у відповідь на каверзне питання Вероніки Демко. Видається, відповідаючи на питання кожна з дівчат проявила себе найкращим чином, а журі запропонували оцінити ці відповіді у п’ятибальному вимірі оцінок.

Поки дівчата готувалися до наступного конкурсу, Андрій Іващенко запропонував переглянути запальний номер від танцювального колективу нашого університету «New Face». Склалося враження, що дівчата направду скучили за сценою та публікою, адже цей танець цілком можна назвати одним із найкращих за не такий і тривалий час існування та творчого поступу цього колективу.

Надалі дівчата-конкурсантки поодинці повернулися до глядацього залу аби продемонстувати свій творчий характер і хист у конкурсі талантів. Приємно відзначити, що у підготовці до нього конкурсантки навмисно не обмежували себе у польоті ідей та можливостей. Кожна з дівчат проявила себе з несподіваного боку – скажімо, Валерія Охріменко презентувала себе читанням чуттєвої інтимної лірики, а Мирослава Мельник продемонструвала невимовну силу свого розкішного голосу, доповнивши його відверто-талановитим танком.  Світлана Середа вирішила презентувати себе ніжним партнерським танцем – це їй справді вдалося, не зважаючи на те що незгіршим був рівень хореографії двох наступних конкурсантом – Дарини Галенко та Марини Прокопенко. Своїм талантом у відеоформаті здивувала Діана Хмельницька – вона професійно займається мейк-апом, і завбачила це свлєю перевагою. А втім, справжньою родзинкою яка завершувала конкурс талантів можна вважати карколомний номер Аделіни Зизи – тут вона вміло поєднала неймовірний рівень свого вокалу з акробатичними трюками як власного авторства так і хлопців-спортсменів, яких спеціально було запрошено до участі в номері. Зрештою, усі перелічені виступи залишили красивий і помітний слід у душах та соцмережевих стрічках усіх присутніх у залі – люди залюбки знімали виступи дівчат, всіляко ділилися ними у мережі або месенджерах з рідними та друзями.

Нагадавши про партнерів і спонсорів без яких навряд чи відбулося це свято краси, ведучий акцентував увагу глядачів на тому, що цьогоріч конкурс «Королева університету» святкує скромний ювілей. «Ніби в далекому 2016 році перші учасниці конкурсу ще на той час конкурсу «Королева ПХДПУ» стояли на цій сцені, а вже минуло 5 років» підкреслив він та запросив на сцену первинного співорганізатора цього конкурсу, на той час голову Студентської ради університету Владислава Мірановича:

«У далекому 2015 році студентське самоврядування університету хотіло зробити щось надзвичайне. Щось таке, що могло б увійти в історію. Приємно, що сьогодні, у 2021 році, цей проєкт досі існує і підтримується адміністрацією університету та партнерами цього заходу. Цей конкурс не лише про зовнішню красу, а й про красу внутрішню, харизму інтуїцію, розум і все те, що несе в собі кожна жіноча душа. Хочу висловити слова вдячності усім складам Студентської ради університету усіх поколінь, які були після 2015 року і продовжили цей конкурс. Я прийшов не з порожніми руками – у мене є подяка від Управління молоді і спорту Київської ОДА «Студентській раді Університету Григорія Сковороди в Переяславі за активну громадську діяльність, підтримку студентських ініціатив, сприяння творчому, інтелектуальному та духовному розвитку молоді, плідну роботу щодо консолідації зусиль молоді в розбудові держави, вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування Київщини». Кожна з учасниць сьогодні переможниця. Судити надзвичайно складно. Хай переможе найкраща!».  

Протягом вечора конферансьє неодноразово згадував про спонсорів конкурсу, і у моментах між конкурсами вручав їм подяки від організаторів, не забуваючи дякувати глядачам, зокрема – квн-щикам усіх поколінь, часів та народів які прийшли на це свято. А дякувати й справді було за що, позаяк окрім всебічної підтримки учасниць спонсори подбали про те, аби кілька звичайних глядачів не пішли зі свята з порожніми руками – випадковим чином серед них було розіграно кілька сертифікатів на косметичні послуги, наїдки та інші призи.

Позаяк на вулиці настала не лише календарна а й погодна осінь, організатори звично вирішили перенести глядацький зал в теплу пору року. На черзі було дефіле у купальниках – конкурс що зводить з розуму чоловіків та привертає величезну увагу жіночої аудиторії. Безперечно, це дійство було того вартим і у 2021 році і отримало гідні оцінки від членів журі. А як інакше, якщо наважитися на таке може далеко не кожна, та й окремі слова подяки слід висловити хлопцям та чоловікам, які є у переважної більшості цьогорічних учасниць. Їх мужності та благородству у цю мить можна лише позаздрити.

Поки дівчата вирушили готуватися до наступного виходу в зал свої незмірні таланти дарував танцювальний колектив «Вольтаж» під керівництвом хореографині Людмили Бездольної.

Уже за лічені хвилини учасниці повернулися на сцену аби продемонструвати «Дефіле у вечірніх сукнях». Приємно було спостерігати за тим, як у цьому конкурсі проявила себе кожна з учасниць – хтось обрав стримані плаття, хтось сяяв розкішшю оксамитів на своєму тілі, чиєсь плаття було викличним та нестандартним. А втім кожна з дівчат одягнута у розкіш вечірніх шатів по своєму зворушувала, дивувала та вабила. Після того як суддівська колегія вчергове оцінила цей конкурс вона вирушила до нарадчої кімнати задля підведення кінцевих підсумків.

У цей час на сцені дякували людям що долучилися до організації даного заходу. Тим хто доклав надзвичайно багато сил та зусиль, аби у цей вечір все було на найвищому рівні, безпосереднім організаторам конкурсу в особі Вікторії Власюк та Вікторії Лех, Катерини Підвишенної та Ольги Шевченко, Ганни Ляч та Анастасії Петрової, Івана Рябчука, Вадима Домарецького та Владислава Мірановича, звуко- та світлорежисерів Марка Мельника, Максима Власюка й Віталія Крикуна.

Поки бали усе ще підраховувалися, хітом «Beggin» в обробці тріумфаторів цьогорічного «Євробачення» гурту «Maneskin» запалювали усе ті ж прекрасні вокалістки Ганна Ляч та Анастасія Петрова. Не менш традиційно, по завершенню номера, їх скупали у зливі овацій.

За кілька митей на сцену повернулися тріумфаторки конкурсу – позаду лишилися довгі та виснажливі репетиції, тренування, примірки, фотосесії та зйомки. Лишилося дізнатися ім’я кращої з кращих. Кожна з них безумовно була варта цього титулу, але перемогти мала лише одна.

Врешті, оминаючи усі миті зайвої інтриги та слова підтримки і вдячності членів журі, результати виявилася такими: «Міс глядацьких симпатій» (додаткова номінація) та перша віце-міс – студентка ІІ курсу факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Марина Прокопенко«Міс талант» (додаткова номінація) та «Міс грація» – студентка ІІІ курсу факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Аделіна Зиза«Міс витонченість» – студентка ІІ курсу факультету історичної і соціально-психологічної освіти Світлана Середа«Міс елегантність» – студентка ІІ курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Валерія Охріменко;  «Міс грація» та друга віце-міс – студентка ІІ курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Дарина Галенко«Міс конгеніальність» – студентка І курсу факультету української та іноземної філології Діана Хмельницька. «Королевою університету» стала студентка IV курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Мирослава Мельник – серед іншого вона отримала у подарунок поїздку до Львова.

Поза численними призами та відзнаками королеву Мирославу та учасницю Діану Хмельницьку було запрошено взяти участь в третьому сезоні конкурсу «Top face show» на інтернет-каналі proSLAV, який відбудеться вже влітку 2022 року. Вони оминуть відбірковий етап й одразу потраплять на зйомки першого епізоду. Себто, з красунями університету ми ще неодмінно побачимося у медіапросторі.

«Мої перші слова після перемоги – слова подяки організаторам та спонсорам конкурсу за те, що дали мені змогу випробувати себе. Дякую моєму чоловікові Маркові та мамі, що попри мої сльози і істерики вони завжди мене підтримували, і говорили що я найкраща» – таким було перше слово новоспеченої Королеви університету, яку ми попросили прокоментувати свою перемогу.

«Як сказала я дівчатам на сцені – ми це зробили. Безліч разів цей вечір переносився, кілька разів змінювався склад учасниць – усіх доводилося вчити чомусь наново. А втім, для мене ця подія була і лишилася найочікуванішою цієї осені. Я максимально рада, що ми це зробили. Аж видихнула. Нам майже все вдалося, адже захід такого рангу ніколи не обійдеться без певних мінусів. Проте загалом усе справді круто, і головне для мене що усе це сподобалося дівчатам» зазначає нинішня співорганізаторка конкурсу Вікторія Власюк.

«Судити було добре й кайфово. Усі хто мене знає розуміють яке задоволення мені приносять усі отакі штуки, тому хочеться аби карантину не було і було більше таких заходів у нашому місті та університеті» підкреслив загальне враження присутніх незмінний член суддівської колегії конкурсу Олександр Петруня.

Пропонуємо й вам на мить доторкнутися до феєрії цього свята у відеоролику від місцевого інтернет-видання «Інформатор»:

Після оголошення результатів конкурсу до учасниць було не підступитися: вітання, обійми, букети квітів. Звичайно, при підготовці до конкурсу усі вони витратили багато зусиль, однак, навзаєм були щедро винагороджені оплесками залу, щирим захватом глядачів та безпосереднім процесом виступу. Лишається додати, що ні для глядачів, ні для учасниць цей вечір не завершувався у концертному залі – розважальний клуб «Адреналін» зробив усім глядачам чудовий подарунок, запросивши їх безкоштовно відвідати after-party вечірку яка відбувалася в клубі. Подейкують, що післясмак гарного вечора для найвитриваліших розтягнувся аж до світанку. З іншого боку, погодьтесь, що, дотримуючись усіх протиепідеміологічних заходів, було б марно не скористатися останньою нагодою і не відпочити перед самісіньким стартом нових карантинних обмежень.

По завершенню свята ми поспілкувалися з учасницями конкурсу та випитали у них ексклюзивні подробиці підготовки та вражень від конкурсу. Аби зайве не перенасичувати цієї публікації ви зможете ознайомитися з ними у нашому окремому матеріалі – «Королева університету. Післямова», який вийде на нашому сайті вже за лічені дні.

Нагадаємо, що конкурс «Королева університету» вперше відбувся у 2016 році. Його засновницею була студентка нашого університету Аліна Подворна. Конкурс краси, грації та ніжності набрав великої популярності серед сковородинівців та містян, зацікавив як учасниць, так і глядачів. Відтоді, щороку Студентська Рада та адміністрація університету сприяють проведенню цього заходу.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту