Хоровий спів між університетами: підсумки четвертого дня «Університетської мобільності: Mobile Art EDU CAMP» від УКФ

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Хоровий спів між університетами: підсумки четвертого дня «Університетської мобільності: Mobile Art EDU CAMP» від УКФ

Хоровий спів є одним із профілюючих предметів підготовки студентів спеціальності «Середня освіта (Музичне мистецтво)» до майбутньої професійної діяльності. Тут студенти знайомляться та виконують твори різних стилів, жанрів, авторів. У четвертий день реалізації другого етапу проєкту «Університетська мобільність: Mobile Art EDU CAMP», який нині відбувається на факультеті педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Університету Григорія Сковороди за фінансової підтримки Українського культурного фонду, студенти та викладачі змогли поділитися виконавськими досягненнями своїх колективів. Розповідаємо, як це було.

Сьогодні два колективи, хор «Колегіум» та Народний  академічний хор студентів Ізмаїльського державного гуманітарного університету, влаштували хоровий батл, під час якого колективи поділилися партитурами хорових творів, які б хотіли почути в спільному виконанні. Кожен керівник має власну художню думку, власне бачення хорового твору, саме тому було вирішено провести невелике хорове змагання, яке б дало змогу якомога яскравіше виразитися як кожному з хорів, так і, власне, керівникам цих колективів. Принагідно, цікавою пропозицією і новим досвідом для хористів  було виконання творів під керівництвом «не свого» диригента.  Також до уваги було запропоновано власні інтерпретації творів. Таким чином, репертуари колективів поповнились новими творами, новими враженнями та емоціями.

По обіді учасники проєкту відвідали Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, де співробітники музею провели їм ознайомлюючу екскурсію й розповіли про історію нашого рідного краю.

Уже завтра чекайте на нашому сайті інформаційну викладку про заключний п’ятий день проєкту, який розпочався зі святкової хорової фієсти студентів Ізмаїльського державного гуманітарного університету та Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

 

Пресцентр кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання

Перейти до вмісту