«Бути прикордонником престижно»: представники ДПСУ завітали до сковородинівців та запросили їх до своїх лав

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Бути прикордонником престижно»: представники ДПСУ завітали до сковородинівців та запросили їх до своїх лав

Інспектори Державної прикордонної служби – це, без перебільшень, одні з найголовніших облич нашої країни. Саме вони є першими, хто зустрічає іноземних гостей по їх прильоту до України, і останні, кого вони бачать перед вильотом звідси. 16 вересня 2021 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулася профорієнтаційна зустріч із представниками окремого контрольно-перепускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України (ДПСУ): начальником відділу комплектування, підполковником Анатолієм Заречним, заступницею начальника відділу з технічної документації Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ майором Наталією Жигун та представницею ДПСУ у терміналі B2 міжнародного аеропорту «Бориспіль» Мариною Титор. У ході заходу гості розповіли про структуру органів ДПСУ, її задачі, умови проходження військової служби за контрактом, вимоги до кандидатів на військову службу за контрактом, наявність вакансій та соціальні гарантії для військовослужбовців ДПСУ.

Серед іншого, у ході зустрічі начальник відділу комплектування, підполковник Анатолій Заречний зазначив, що нині Державна прикордонна служба України пропонує вакансії для таких органів охорони кордону ДПСУ у Києві та області: ОКПП «Київ» (аеропорти «Бориспіль», «Жуляни» та «Гостомель» (вантажоперевезення), Центральний залізничний вокзал столиці станція «Київ-Пасажирський»); Головний центр зв’язку, автоматизації та захисту інформації, комендатура охорони та забезпечення ДПСУ; Головний військово-медичний клінічний центр ДПСУ (10-ий мобільний прикордонний загін (для моряків); Центральна база зберігання та постачання ДПСУ та інші.

«Ми віддавна співпрацюємо з вашим університетом. Багато ваших випускників приходять до нас працювати на посади інспекторів прикордонної служби на контрактній основі. Багато хлопців та дівчат з самого Переяслава у нас працює – завдяки зручному графіку їм не складає труднощів доїздити на службу. Ми дуже поважаємо ваш заклад і завжди намагаємося створювати для нього нові можливості, адже саме ваші здобувачі, як ніякі інші, завжди мають для нас перевагу і гарно проявляють себе в роботі. Ніхто з них нас ще не підвів. Нині у нас проходить реорганізація – уже незабаром, з початком 2022 року, ми остаточно перейдемо на європейські стандарти, і до нас долучаться інші українські кордонно-пропускні пункти, які мають сполучення з зарубіжжям. Структурних підрозділів у нас справді багато – навіть консульства за кордоном, і ми шукаємо відповідальних осіб у кожен з них. Мова йде про нові посади, а відтак і нові перспективи для кожного з тих, хто після цієї зустрічі зважиться у нас працювати чи розкаже про нас своїм рідним і знайомим» – наголосив Анатолій Михайлович та додав, що потенційні кандидати повинні мати гарну фізичну підготовку, добре знати географію та англійську мову, орієнтуватися у суспільно-політичній ситуації і персоналіях. Поза тим, гість відверто розповів сковородинівцям як краще пройти співбесіду та поліграф і якою є вичерпна процедура працевлаштування до підрозділів ДПСУ.

Працедавці надають гарну заробітну плату (10 500 – 18 000 гривень) та щорічну одноразову компенсацію до 30 000 гривень, можливості для розвитку та подальшого навчання з можливістю присвоєння військового звання, можливість стати на квартирний облік і отримати власне житло чи компенсацію за його піднайом, безкоштовне медичне забезпечення та мають багато інших переваг, про які йшла мова у першій половині зустрічі.

Надалі заступниця начальника відділу з технічної документації Головного експертно-криміналістичного центру ДПСУ майор Наталія Жигун продемонструвала сковородинівцям спеціальні технічні засоби та ретельніше розповіла про те, що таке Головний експертно-криміналістичний центр ДПСУ, які дослідження проводяться в ГЕКЦ і як це відбувається. Ті, хто прихопив на зустріч свої біометричні або закордонні паспорти, могли безпосередньо перевірити їх на справжність на спеціальних експрес-пристроях під різними режимами збільшення та освітлення, які привезли з собою гості. У свою чергу представниця ДПСУ у терміналі B2 міжнародного аеропорту «Бориспіль» Марина Титор розповіла про те, чим займаються інспектори, як виявляють недійсні та підробні документи і нелегальних мігрантів, як побудований прикордонний контроль у «головних повітряних воротах країни».

Будь-яку справу завжди найкраще роблять професіонали – люди, озброєні специфічним знанням та уміннями. Не є в цьому виключенням й охорона державного кордону, позаяк прикордонник повинен не лише бути здатним власними діями забезпечити недоторканість рубежів своєї країни, а й мати помічників, які посприяють тому, аби зусилля вартових державної межі були спрямовані саме туди, де вони найбільше потрібні. Працювати в підрозділах прикордонної служби направду престижно, а відтак ви ніколи не пошкодуєте про свій вибір у разі, якщо пов’яжете своє життя з органами ДПСУ.

 

Контактна інформація: м. Бориспіль, ОКПП «Київ», +38 (044) 351-65-48, +38 (063) 642-54-49, vk_okpp_dpsu@ukr.net

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту