Команда університету вирушила у «профорієнтаційний тур – 2022»: почали з візиту до Володимира-Волинського

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Команда університету вирушила у «профорієнтаційний тур – 2022»: почали з візиту до Володимира-Волинського

Не встигла відлунати вступна кампанія 2021 року, як команда університету вже предметно розпочинає профорієнтаційну кампанію на 2022 рік. Серед іншого, вона безпосередньо зустрічається з майбутніми вступниками, зокрема на базі «молодшого спеціаліста», які, навчаючись у численній мережі українських фахових коледжів, вже нині замислюються над тим, де продовжити здобувати якісну вищу освіту, здобувати ступені «бакалавра» та «магістра». Відтак учора, 9 вересня 2021 року, з метою профорієнтаційної роботи «зоряний десант» сковородинівських викладачів на чолі з виконуючим обов’язки ректора університету завітав до міста Володимир-Волинський, де провів предметні зустрічі з майбутніми вступниками у педагогічному фаховому та агротехнічному коледжах.

Плідний робочий день відкрила зустріч у Володимир-Волинському педагогічному фаховому коледжі ім. А.Ю. Кримського Волинської обласної ради. Серед тих хто цього дня завітав до цього закладу були вищезгаданий в.о. ректора, декан факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктор історичних наук, доцент Віталій Коцур; проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар; завідувачка кафедри документознавства та методики навчання факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, кандидат історичних наук, доцент Алла Зленко; заступниця декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій з навчальної роботи, страша викладачка Людмила Ісак; заступник декана факультету технологічної і математичної освіти з навчальної роботи, старший викладач кафедри теорії і методики технологічної освіти та комп’ютерної графіки Олег Хищенко та заступник декана факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва з маркетингу освіти та інформаційного супроводу сайту факультету, викладач Володимир Стеценко.

Відкриваючи зустріч з керівництвом та студентами закладу, серед яких були «дошкільники», «початківці», «діловоди», «трудовики», «філологи» та інші, до присутніх, які вщент наповнили актову залу закладу, звернулися Віталій Коцур та Василь Дудар, розповівши майбутнім вступникам про наш заклад, перспективи та переваги вступу до нього та продемонструвавши відповідну презентацію та вже впізнаваний відеоролик про заклад.

«Надалі робота розподілилися по групах – у актовому залі залишилася група здобувачів з якими працювали Василь Леонідович та Володимир Іванович, а ми ж Олегом Олександровичем та Людмилою Марківною працювали у іншому залі з «трудовиками» та «діловодами». Там ми детальніше розповіли про університет та спеціальності які вони можуть у ньому опанувати – «діловодство» та «цифрові технології» (навіть навчатися за обома фахами перехресно, сплачуючи одну спеціальність за умовами контракту – прим.кмнт.), показали сайт університету, сторінки наших кафедр, розповіли ким вони надалі можуть працевлаштуватися, які можливості відкриває наш заклад та опанований ними фах, відповіли на всі питання охочих. Також ми провели анкетування вступників, взяли їх контакти. Звісно ж, лишили роздатковий матеріал. Загалом, співпраця нашого університету з Володимир-Волинським педагогічним фаховим коледжем ім. А.Ю. Кримського Волинської обласної ради триває ще від початку 2000-х років. Багато випускників цього закладу вже отримали освіту у нашому університеті. Гадаємо цей візит не останній, і наступного року нам вдасться наростити той рівень рекрутування вступників з цього закладу, які ми мали до пандемії. Також плануємо візити до інших партнерських коледжів та нових закладів з якими ми ще не співпрацювали – якщо не завадять карантинні обмеження охопимо багато міст у всіх куточках нашої Батьківщини. Безпосередні зустрічі, як показує практика, ефективніші за он-лайн засоби профорієнтації» – коментує візит сковородинівців Алла Зленко.

А тим часом у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі відбулася зустріч завідувачки кафедри географії, екології і методики навчання,  кандидата географічних наук, доцента Людмили Воловик зі здобувачами освіти цього закладу. Їх було проінформовано та запрошено до Університету Григорія Сковороди для здобуття кваліфікації «Бакалавр середньої освіти (Географія)» та «Вчитель географії базової школи». Серед іншого, студентам були вручені буклети з інформацією не тільки про спеціальність (Географія), але й про інші спеціальності, за якими проводиться підготовка здобувачів вищої освіти.

Команда університету дякує керівництву коледжів міста Володимира-Волинського у особі кандидата педагогічних наук, Заслуженого працівника освіти України Миколи Савельєва (Володимир-Волинський педагогічний фаховий коледж ім. А.Ю. Кримського) і кандидата технічних наук Олександра Коновалюка (Володимир-Волинський агротехнічний коледж) за гостинність та висловлює сподівання на подальшу плідну співпрацю. У свою чергу, здобувачів цих закладів ми щиро сподіваємося вже за рік побачити у якості нових студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі – місця навчання, яке вже обрали сотні їхніх попередників – випускників цих закладів.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту